Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελπίδες για τη σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας

ΕΚΑΒ
20 Ιουνίου 2023 / 16:33
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνάντηση για την επίσπευση των διαδικασιών ίδρυσης βάσης στο Βορρά και εύρεσης χώρου στέγασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της δημιουργίας βάσης ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα, για την οποία μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής έχει λάβει ομόφωνη απόφαση από τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες και δη κατά τους θερινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης.

Η επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση βάσης ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα και η εύρεση χώρου όπου θα στεγαστεί, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Μιχάλη Τσοβίλη και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη.

Πρόκειται για μια υπόθεση που «σέρνεται» εδώ και χρόνια και το οποίο παραμένει στην πρώτη γραμμή για το Σωματείο των Εργαζομένων μαζί με σειρά άλλων θεμάτων. Ωστόσο μέχρι και σήμερα ο σχεδιασμός προχωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, καθώς η δημιουργία Τομέα, προϋποθέτει την πλήρη στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό και ασθενοφόρα, τα οποία ωστόσο εκκρεμούν.

Δέσμευση για αγορά ασθενοφόρου

Στη συνάντηση πάντως τονίστηκε για ακόμη μια φορά, ότι η δημιουργία βάσης στη Βόρεια Κέρκυρα έχει ενταχθεί στον γενικό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ και ότι σύντομα θα προκηρυχθούν οι θέσεις για το απαιτούμενο προσωπικό. Από την πλευρά του ο κ. Μαχειμάρης δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος θα συμβάλλει εμπράκτως, με την αγορά ενός ασθενοφόρου.

Η σύσταση εξάλλου της βάσης ΕΚΑΒ στην περιοχή είναι κάτι που και η δημοτική αρχή επιδιώκει, προκειμένου ζητήματα υγείας να αντιμετωπίζονται άμεσα και οι ασθενείς να μπορούν να διακομίζονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος στο δρόμο, όπως συμβαίνει σήμερα, αφού τα ασθενοφόρα έρχονται από την πόλη.

Επιπρόσθετα η αναγκαιότητα συνίσταται και στο γεγονός ότι ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο ανάγλυφο (ορεινός όγκος, μεγάλη ακτογραμμή), με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί οικισμοί που απέχουν αρκετά από το Νοσοκομείο. 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.