Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας δέχθηκε επίθεση με πέτρες στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
03 Αυγούστου 2023 / 12:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε ασφαλές σημείο και οι 40 περίπου επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορίνθου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίθεση με πέτρες δέχθηκε από αγνώστους, λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το πρωί της Τετάρτης 2 Αυγούστου κι ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Κέρκυρα.

Το περιστατικό συνέβη μία ώρα μετά την αναχώρησή του, επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της περιοχής Ζευγολατιό Κορινθίας. Ξαφνικά οι 40 περίπου επιβάτες και ο οδηγός άκουσαν κρότους από τα χτυπήματα στο μπροστινό παρμπρίζ και στα πλαϊνά τζάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου δέχθηκε θραύσματα στο πρόσωπο, αλλά ευτυχώς φορούσε γυαλιά ηλίου και δεν τραυματίστηκε περαιτέρω.

Ακινητοποιήθηκε σε ασφαλές σημείο

Άμεσα το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε σε ασφαλές σημείο και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, ενώ παράλληλα, ειδοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορίνθου που έσπευσε στο σημείο για να παραλάβει τους επιβάτες και να τους μεταφέρει στην Κέρκυρα.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Τ. Τσιμπούλης η Αστυνομία και η Ασφάλεια ειδοποιήθηκαν και προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Το λεωφορείο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου και παραμένει για να επισκευαστούν τα τζάμια που έσπασαν.

«Κάποιοι ασυνείδητοι ρίχνουν πέτρες στα λεωφορεία. Από πληροφορίες που έχουμε από άλλα ΚΤΕΛ, έχουν συμβεί αντίστοιχα περιστατικά στην Πάτρα, στην Ηλεία και αλλού. Από την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορεία έχουμε ζημιές στο παρμπριζ και στα πίσω πλαϊνά τζάμια που έσπασαν», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Τσιμπούλης.

Οι 40 επιβάτες έφτασαν με ασφάλεια στην Κέρκυρα το βράδυ της Τετάρτης, με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω των γεγονότων που προηγήθηκαν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.