Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας παραχωρείται στον Δήμο

Παραλιακό μέτωπο
02 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:14

Τι ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

ΑΘΗΝΑ. «Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.» είναι μια μεγάλη αποκρατικοποίηση η οποία γίνεται στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο οποίος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα κεντρικά λιμάνια, πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας προς την υπόλοιπη Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ιταλία».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, για την Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «κάνοντας αυτήν την σύμβαση παραχώρησης, ουσιαστικά δίνουμε μια ανάσα πνοής στη Θεσπρωτία, γιατί ο επενδυτής ο οποίος αναλαμβάνει τη διαχείριση του λιμανιού, σήμερα θα καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό στο ελληνικό κράτος, ποσό το οποίο ουδέποτε θα εισέπραττε στα χρόνια που θα ερχόντουσαν υπό την κρατική διαχείριση, προεισπράττουμε δηλαδή ποσό πολύ μεγαλύτερο από ότι αυτό θα μας δινόταν στη διάρκεια των 39 ετών για τα οποία δίνουμε την παραχώρηση».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι μέσω της σύμβασης παραχώρησης επιτυγχάνεται μια τεράστια παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων του Δήμου, καθώς το παραλιακό μέτωπο 6.000 στρ. του λιμανιού της Ηγουμενίτσας παραχωρείται πλέον στο Δήμο, γεγονός το οποίο ήταν πάγια διεκδίκηση της πόλης εδώ και πολλές δεκαετίες. Παράλληλα, η κατασκευή καινούργιων μαρίνων θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.