Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βολές κατά Κράτσα και διάθεση αυτοκριτικής στην παρουσίαση των υποψηφίων της ΑΝΑΣΑ (video)

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
04 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:34
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Θ. Γαλιατσάτος: «Η ΑΝΑΣΑ έχει αφήσει πίσω της έργο χειροπιαστό. Η Περιφερειακή Αρχή απέτυχε»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αιχμές κατά της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα αλλά και με διάθεση αυτοκριτικής των δικών του πεπραγμένων ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων που θα αναλυθεί προσεχώς, έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πρώην Νομαρχία, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝΑΣΑ για την ΠΕ Κέρκυρας από τον επικεφαλής του συνδυασμού Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Οι υποψήφιοι για την ΠΕ Κέρκυρας ανέρχονται στους 38, εκ των οποίων πολλοί έχουν εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, γεγονός που παρέχει την εγγύηση για την επόμενη ημέρα, τόνισε ο ίδιος.

Όπως είπε, η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού θα γίνει πολύ σύντομα, επισημαίνοντας ότι στόχος της παράταξης είναι να γίνει μια ισχυρή προγραμματική συμφωνία με την κοινωνία, ικανή να οδηγήσει σε ένα ασφαλές και βιώσιμο λαμπρό μέλλον τον τόπο.

Απέτυχε

Κατά την παρουσίαση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να κάνει κάποιες πρώτες παρατηρήσεις και σχόλια για τα αντίπαλα ψηφοδέλτια, με έντονη τάση κριτικής ως προς τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα στα τέσσερα χρόνια της θητείας της.

«Η Περιφερειακή Αρχή στηριγμένη σε μια πλειοψηφία Κράτσα, Σπύρου Αλεξάκη απέτυχε. Αυτή είναι η λέξη . Δεν μηδενίζουμε τίποτα αλλά πρέπει να πούμε ότι έλειπε το όραμα, δεν υπήρχε. Δεν ολοκλήρωσε και δεν προώθησε ουσιαστικά ζητήματα υποδομών, δεν αξιοποίησε όσα τις παραδώσαμε  και ως χρηματοδοτήσεις ακόμη και κακομεταχειρίστηκε επανειλημμένως το δημόσιο χρήμα. Δεν το λέμε εμείς το λένε οι αρμόδιοι φορείς.

Η αποτυχία του σχήματος θεωρώ ότι έχει πιστοποιηθεί από τους πιο αρμόδιους να την κρίνουν. Και έχει πιστοποιηθεί επίσημα όταν πριν μερικές εβδομάδες επιχειρήθηκε η αντικατάσταση  της επικεφαλής με δήθεν αντάλλαγμα κάποιες ευρωπαϊκές θέσεις», ανέφερε ο κ. Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο κριτικής αποτέλεσαν και οι μετακινήσεις ορισμένων στελεχών της περιφερειακής πλειοψηφίας  στο ψηφοδέλτιο του Γ. Τρεπεκλή. «Αναρωτιόμαστε με ποιο ηθικό έρεισμα μετακινούνται όλοι και όλες από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο ασκώντας και κριτική μάλιστα, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες υπηρετούσαν αυτό το οποίο κατακρίνουν. Από εμάς αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό ως ηθικό μειονέκτημα στην άσκηση της πολιτικής», παρατήρησε ο ίδιος.

Γιατί επανέρχεται

Επιπλέον στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος ως προς το γιατί επανέρχεται η ΑΝΑΣΑ στις εκλογές σημείωσε ότι η σύγκριση προσφέρει συμπεράσματα και τους κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για τη συνέχεια, ωστόσο όπως διευκρίσε είναι κάτι που θα το κρίνει ο Λαός.

«Η ΑΝΑΣΑ έχει αφήσει πίσω της έργο χειροπιαστό και όχι «θα» που είναι η πρώτη λέξη που ακούμε σε οποιαδήποτε εκφορά κυρίως από την νυν Περιφερειακή Αρχή», σχολίασε δίνοντας ως παραδείγματα έργων στην Κέρκυρα, την Εθνική Αντιστάσεως, την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, το παραλιακό τοίχος Γαρίτσα- ΝΑΟΚ, το λιμάνι Ερείκουσας, την παράκαμψη Αυλιωτών, χρηματοδοτήσεις, θεσμικό πλαίσιο (Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών, Αθλητισμού, Παγκόσμιο Συνέδριο Επτανησίων, Επιχειρηματικό Πάρκο).

«Η ΑΝΑΣΑ άσκησε απόλυτη χρηστή διοίκηση, έστειλε στη Δικαιοσύνη σκοτεινές υποθέσεις διαχείρισης προηγούμενων ετών και δεκαετιών ακόμη που βρήκε στα συρτάρια και ποτέ δεν κοίταξε περίεργα το δημόσιο χρήμα. Η ΑΝΑΣΑ έχει την πιο πλούσια εμπειρία στην εικόνα της λειτουργίας, των προβλημάτων και της προοπτικής της Περιφέρειας», ανέφερε.

Αυτοκριτική

Όπως είπε, η παράταξη έχει προβεί σε αξιολόγηση των λαθών της, στην άσκηση της πολιτικής διαχείρισης που έκανε το 2014-2019. «Υπήρχαν και υπάρχουν ζητήματα που ακόμα είναι ανοιχτά στην κοινωνία για το πώς φερθήκαμε.

Όταν θα μιλήσουμε πιο ανοιχτά το επόμενο διάστημα για το πρόγραμμα και τις προοπτικές θα κάνουμε και την αυτοκριτική μας σε αυτά. Γιατί ενδεχομένως  κάποια ζητήματα, επιλέγω το θέμα των απορριμμάτων που ήταν κρίσιμο το 2019, έπαιξε το ρόλο του στο αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε κι εμείς να το διαχειριστούμε διαφορετικά παρότι δεν είχαμε άμεση αρμοδιότητα», παρατήρησε ο κ. Γαλιατσάτος τονίζοντας ότι η ΑΝΑΣΑ είναι έτοιμη σήμερα με το νέο αίμα που έχει στις γραμμές της για να επιτύχει μια ισχυρή προγραμματική συμφωνία με την κοινωνία.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.