Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτά δημοτικοί σύμβουλοι προς Δ. Μεταλληνό: «Παράνομη η σύγκληση συνεδρίασης»

Δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και τα θέματα δεν είναι κατεπείγοντα» υποστηρίζουν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρνούνται να παραστούν και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας επτά δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Δημήτρη Μεταλληνό, χαρακτηρίζουν τη σημερινή σύγκληση ως παράνομη.

Στη σχετική επιστολή επισημαίνουν ότι από τον νόμο δεν επιτρέπονται συνεδριάσεις ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά μόνον για έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Τα θέματα που αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη δεν είναι κατεπείγοντα, τονίζουν στην επιστολή, και γι' αυτόν τον λόγο δεν θα συμμετάσχουν ούτε και στη σημερινή συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή τακτική συνεδρίαση ακυρώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αναλυτικά η επιστολή

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, όπως σήμερα ισχύει «Ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης , καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Η σύγκληση της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 16.00 ώρα Ελλάδος, όπως φαίνεται από την πρόσκλησή σας, λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.5 του Ν. 3852/2010, που αφορά τη σύγκληση του ΔΣ σε  κατεπείγουσες περιπτώσεις αλλά  όχι κατά την  προεκλογική περίοδο, η οποία όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει σήμερα 7-9-2023, καθόσον βρισκόμαστε ένα μήνα προ των δημοτικών εκλογών. Εξάλλου και τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης  της σημερινής συνεδρίασης όχι μόνο δεν αναφέρονται  σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, αλλά δεν τυγχάνουν ούτε καν κατεπείγοντα.

Κατά συνέπεια η σημερινή 25η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θεωρούμε πως τυγχάνει παράνομη και καταχρηστική και είναι αντίθετη τόσο με τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις όσο και με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη δημοκρατική δεοντολογία που απαιτείται όλοι οι αιρετοί να σεβόμαστε. 

Επειδή δε εμείς αρνούμαστε να  συναινέσουμε στη σύγκληση παράνομης Συνεδρίασης, σας δηλώνουμε πως δεν θα παραστούμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τέλος σας ζητούμε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, που έχετε συγκαλέσει  για τις 16.00 μ.μ. να αναγνώσετε την παρούσα και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά του ΔΣ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ

Κώστας Γρηγοριάδης
Γιώργος Καρύδης
Θεοφανή Τσιμπούλη
Σπυρίδων Νεράντζης
Γεράσιμος Ανυφαντής
Χρύσα Χαλικιοπούλου
Σπυρίδων Βλάχος

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.