Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώθηκε ξανά το Δημ. συμβούλιο Κεντρ. Κέρκυρας - «Βολές» της Δημοτικής Αρχής (video)

Δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:47
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Υδραίου: Την απάντησή τους θα την πάρουν σε ένα μήνα από τον κυρίαρχο λαό που είναι και ο τελευταίος κριτής»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άδοξα έληξε ακόμα μια προσπάθεια να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση αυτή τη φορά, καθώς ούτε σήμερα διαπιστώθηκε απαρτία.

Είχε προηγηθεί επιστολή επτά συμβούλων της αντιπολίτευσης, στην οποίαν αρνούνταν να συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη.

Αφού ανέγνωσε την επιστολή, ο Πρόεδρος Δημήτρης Μεταλληνός, έδωσε τη δική του απάντηση στους απόντες, με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που διευκρίνιζε ότι η προεκλογική περίοδος αρχίζει από 8 Σεπτεμβρίου.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης σχολίασε:«Αυτό είναι το κατάντημα της απλής αναλογικής και χαίρομαι που καταργείται, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανώριμους ανθρώπους».

Τη λύπη της εξέφρασε και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος λόγω εκλογών. «Εφόσον θέσαμε τον εαυτό μας στην κρίση του κερκυραϊκού λαού, έπρεπε όλοι να είχαμε καταλάβει την ουσία του ρόλου που καλούμαστε να υπηρετήσουμε είτε είμαστε στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση. Το καθήκον μας είναι να είμστε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Δυστυχώς ακόμα και την ύστατη ώρα δεν μπορούν κάποιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Την απάντησή τους θα την πάρουν σε ένα μήνα, από τον κυρίαρχο λαό που είναι και ο τελευταίος κριτής» κατέληξε.   

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.