Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στην παραλιακή της Γαρίτσας

Παραλιακή Γαρίτσας
14 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εξετάζονται στην περιοχή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαταστάθηκε την Τετάρτη η εργολήπτρια εταιρεία που θα κατασκευάσει το παραλιακό μέτωπο από τη διασταύρωση Δεσύλλα έως και τον Ανεμόμυλο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλη Ορφανουδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη και χρονοβόρα φάση που αφορά την λεπτομερή αποτύπωση του χώρου και καταγραφής των λίθων, θα ακολουθήσει η οριοθέτηση του χώρου του εργοταξίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Το έργο αρχικού π/υ 995.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, έχει ως χρόνο ολοκλήρωσης τους 12 μήνες. Τα μέτρα για την αποκατάσταση περιλαμβάνουν κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα εσωτερικά του λίθινου κρηπιδότοιχου, πλήρωση κενών και αντικατάσταση επιχωμάτων υπόβασης Πεζοδρομίου Παραλιακής Λεωφόρου Γαρίτσας με κατάλληλη λιθορριπή, συμπλήρωση και συναρμογή προκατασκευασμένων στοιχείων προστασίας ποδός με την τεχνική συναρμογής που χρησιμοποιήθηκε στην προηγούμενη φάση εργασιών, αποκατάσταση πλακοστρώσεων μετά από αποτύπωση, αφαίρεση παρουσία αρχαιολόγου, επανατοποθέτηση στις ίδιες ακριβώς θέσεις και συμπλήρωση των κατεστραμμένων με πλάκες ίδιας ποιότητας και προέλευσης με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη φάση εργασιών.

Εφόσον το έργο εκτελεστεί, το παραλιακό μέτωπο στο σύνολό του, θα είναι αποκατεστημένο.

Έρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την εκτέλεση του έργου στην περιοχή θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Χθες μάλιστα στο σημείο παρευρέθηκε και η Ελληνική Αστυνομία για τον συντονισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν στην περιοχή και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες, καθότι το εργοτάξιο θα καταλάβει μέρος του οδοστρώματος στην επίμαχη περιοχή. Ειδικότερα, εξετάζεται η μονοδρόμηση της παραλιακής από τον Ανεμόμυλο έως του Δεσύλλα ως είσοδος προς την πόλη και η αναδρόμηση του εσωτερικού δρόμου της Γαρίτσας, Αλκιβιάδου Δαρρή, με κατεύθυνση προς τον Ανεμόμυλο.

Οι προτάσεις είναι υπό εξέταση και οι τελικές αποφάσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, θα ανακοινωθούν επίσημα από τις αρμόδιες Αρχές.
Ο χρόνος υλοποίησής τους πάντως τοποθετείται με τη λήξη της τουριστικής σεζόν, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την κυκλοφορία.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.