Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθησυχαστικός ο Γ. Μάμαλος για τη διακοπή εργασιών στην παραλιακή της Γαρίτσας

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΑΡΙΤΣΑΣ
06 Μαρτίου 2024 / 10:34
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ο εργολάβος έκανε χρήση του δικαιώματος, λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού ποσού 13.616 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθησυχαστικός για την εξέλιξη του έργου της παραλιακής της Γαρίτσας εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Γιώργος Μάμαλος, μετά την ανάρτηση εγγράφου στη Διαύγεια για την διακοπή των εργασιών αποκατάστασης του παραλιακού τοιχίου και πεζοδρομίου από το ύψος Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο.

Μιλώντας στην «Ε» έκανε λόγο για μια συνήθη τακτική των εργολάβων όταν οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι, διευκρινίζοντας ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά και δεν κινδυνεύει.

Η ειδική δήλωση διακοπής εργασιών – όχληση υπεβλήθη από τον εργολάβο στις 19 Φεβρουαρίου, λόγω απλήρωτου λογαριασμού ποσού 13.616,30 ευρώ, παρότι ο ίδιος είχε καταθέσει εγκαίρως (22-12-2023) τα δικαιολογητικά για να γίνει η είσπραξη του πρώτου λογαριασμού. Ωστόσο μέχρι σήμερα ο λογαριασμός δεν εξοφλήθηκε με τον ίδιο να κάνει χρήση του δικαιώματος του νόμου για διακοπή εργασιών, αν η πληρωμή καθυστερήσει άνευ υπαιτητιότητάς του,  περάν του μηνός από την υποβολή του.

Η αίτηση του εργολάβου έγινε αποδεκτή από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας με απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση «Διακόπτουμε τις εργασίες του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΑΡΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ», μέχρις ότου επιλυθεί το ανωτέρω αναφερόμενο πρόβλημα. Καλούμε τον ανάδοχο, όπως λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες προκειμένου να μηδενιστούν οι πιθανότητες βλαβών, φθορών ή απώλειας υλικών και γενικά ζημιών στο έργο».

 

Βολές Γαλιατσάτου

Το θέμα της διακοπής εργασιών σχολίασε με ανάρτησή του ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καλώντας τον Γιάννη Τρεπεκλή να περιορίσει τα ταξίδια και να ασχοληθεί με την «βιτρίνα» της Κέρκυρας. Όπως αναφέρει: «Διακοπή εργασιών στο (πολύπαθο) έργο της παραλιακής στην Γαρίτσα από Δεσύλλα ως Ανεμόμυλο! Λόγω απλήρωτου λογαριασμού 13.000 ευρώ που έχει υποβληθεί από 24/11/2023. Κύριε Περιφερειάρχη, περιορίστε λίγο τα ταξίδια και τα δελτία τύπου και ασχοληθείτε με την "βιτρίνα" της Κέρκυρας. Το κακό προηγούμενο της ΠΙΝ/Κράτσα δεν πρέπει να συνεχιστεί στο έργο αυτό».

Αυτοψία Μάμαλου τον Γενάρη

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Μάμαλος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας που εκτελεί το έργο και ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο προκειμένου να διαπιστώσει, την πρόοδο των εργασιών. Όπως είχε δηλώσει τότε, στόχος της Περιφέρειας είναι να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, το συντομότερο δυνατό, με βασική προϋπόθεση βεβαίως να ανταποκρίνεται πλήρως στην αισθητική και λειτουργική αρτιότητα.

Το έργο ωστόσο που συμβασιοποιήθηκε στις 10-08-2023 κινείται με χαμηλές ταχύτητες, με το μεγάλο στοίχημα να είναι η ολοκλήρωσή του, εντός χρονοδιαγράμματος. Ως προθεσμία ολοκλήρωσης είναι ο ένας χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.