Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιάννης Κοντός στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
17 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:59

Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος, καθώς επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας.

ΧΙΟΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 15, 16 & 17/09/2023 αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε στην Χίο Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Προέδρος του Γιάννης Κοντός.

Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος, καθώς επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας.

Την Παρασκευή 15/09 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λοζάνης, στο αμφιθέατρο «Ι. Καραλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σημαντικούς ομιλητές. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών Μάρκος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης Ν. Νύκτας, ο Δήμαρχος Χίου Σταμ. Καρμαντζής, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μ. Λεκάκου, ο Προέδρος της Ολομέλειας Δ. Βερβεσός και η Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθιππη Ζαννάρα. 

Το Σάββατο 16/09 πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου». 

Παρέμβαση έκαναν οι Υπουργός & Υφυπουργός Δικαιοσύνης Φλωρίδης & Μπούγας. 

Παρών ήταν και ο πρ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ι. Σαλμάς. 

Η ολομέλεια συζήτησε και πήρε αποφάσεις σε σημαντικότατα θέματα του δικηγορικού κλάδου και του χώρου της Δικαιοσύνης όπως τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα ποινικής δίκης, της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, τις κινητοποιήσεις για την τροποποίηση του άρθρου 187ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), την εκλογή μελών για την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης, πορίσματα επιτροπών κ.α.

Στην Ολομέλεια επίσης αποφασίστηκε η έμπρακτη στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες. 

Τέλος, η Ολομέλεια ομόφωνα αποφάσισε να μεταβεί αντιπροσωπεία της στην Αλβανία στις 18/09/2023 (οι Βερβεσός και Παΐσιος) και να παραστεί, για συμπαράσταση, στην δίκη του Δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη.

Την Κυριακή 17/09 η Ολομέλεια επισκέφθηκε το Τσεσμέ και την Σμύρνη. 

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα μέλη της Ολομέλειας ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης, ως προς τον Ελληνισμό, ενώ πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης (αριθμεί 14.000 μέλη), στην διάρκεια της οποίας έγιναν αντιφωνήσεις και αντηλλαγησαν αναμνηστικά δώρα, μεταξύ του εκπροσώπου της Ολομέλειας κ. Ηλία Κλάπα (Δ.Σ. Πειραιά) και του Τούρκου Προέδρου. 

Το 3ημερο των εργασιών της Ολομέλειας έληξε αφήνοντας για άλλη μια φορά ένα ισχυρό αποτύπωμα συμπερασμάτων και δράσης, όχι μόνο στα θέματα που απασχολούν το Νομικό κόσμο, αλλά και σε αυτά που απασχολούν τα μείζονα εθνικά ζητήματα και τον Ελληνισμό. 

ΦΩΤΟ@ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ