Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Άναψαν τα αίματα» στους Καββαδάδες για τις προεκλογικές ομιλίες

Επεισόδια
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:29

Η προεκλογική ομιλία Βάρελη έπεσε πάνω στην ομιλία Μαχειμάρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής περιόδου στη Βόρεια Κέρκυρα με την πολιτκή αντιπαράθεση να ξεφεύγει από τις διαδικτυακές διαμάχες και ανταλλαγές χαρακτηρισμών. 

Ο καυγάς το βράδυ της Πέμπτης όπως όλα δείχνουν, έγινε για την ταυτόχρονη διαξαγωγή των ομιλιών με την παράταξη Βάρελη, η οποία -όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της- είχε διοργανωθεί από μέρες και μάλιστα είχε ανακοινωθεί με την ανάρτηση του προγράμματος από την προηγούμενη μέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε"  τα μέλη του συνδυασμού Βάρελη, τα οποία βρήκαν εκεί τη συγκέντρωση Μαχειμάρη, τον αποδοκίμασαν φραστικά και σύντομα τα αίματα "άναψαν". 

Μάλιστα στο σημείο της αναταραχής υπήρξε λιποθυμία της προέδρου της τοπικής κοινότητας Αφιώνα, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική της Βόρειας Κέρκυρας. 

Κατόπιν αυτών, ο δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, ζήτησε από τα μέλη του συνδυασμού του να αποχωρήσουν και η ηρεμία αποκαταστάθηκε. 

Τα μεσάνυχτα η παράταξη Βάρελη «Συμπαράταξη πολιτών» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια, κάνοντας λόγο για «ανήθικη παρεμπόδιση από τον Γιώργο Μαχειμάρη της προεκλογικής της ομιλίας στους Καββαδάδες».  

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Έγκαιρα και εδώ και 10 μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος κος Βάρελης απευθυνόμενος τηλεφωνικά 2 φορές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε να κάνει τα αυτονόητα τα οποία είναι υποχρεωμένος να κάνει σε περιόδους προεκλογικής αναμέτρησης.

Να συγκαλέσει δηλαδή διαπαραταξιακή συνεδρίαση των 3 παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές προκειμένου να συνεννοηθούν για τα κατωτέρω ζητήματα: από το που θα κολληθουν αφίσες, οι χώροι ανάρτησης των πανό μέχρι και τον καθορισμό των ημερών των περιοδειών του κάθε συνδυασμού στα εκάστοτε χωριά. Αρνήθηκε να το κάνει και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτε. Ο συνδυασμός ήρθε σε συνεννόηση με την παράταξη του κου Ρούσσινου και γι αυτό δεν είχαμε καμία επικάλυψη.

Ο συνδυασμός μας από χθες το πρωί έχει αναρτήσει το πρόγραμμα της προεκλογικής ομιλίας του κου Βαρελη στην πλατεία Καββαδαδων στις 20.30 σήμερα 28/9. Ο κύριος Μαχειμαρης όμως είχε άλλα σχέδια και αποφάσισε πλήρως αιφνιδιαστικά λίγο πριν την άφιξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας και του κου Βάρελη να παρευρεθεί στην πλατεία Καββαδαδων και με το έτσι θέλω να απευθυνθεί εκείνος στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Μετά από παρέμβαση μας σχετικά με την προγραμματισμένη μας επίσκεψη στο χωριό δεχθήκαμε μια ανήθικη επίθεση εκ μέρους της ομάδας του κου Δημάρχου με ανεπίτρεπτους, πλήρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Καταδικάζουμε απεριφραστα κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού, η παράταξη μας δεν έχει επιλέξει ποτε και ούτε πρόκειται να το κάνει να εμπλακεί σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς και νταϊλίκια.

Ο κος Μαχειμάρης έχει κάνει απόλυτα σαφές ότι αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει να πορευτει σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Μετά τις επιθέσεις του κου Αντιδημάρχου του συνεχίζουν ακαθεκτα με επιθέσεις επί προσωπικού».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ