Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΡΣΙ: «Δεν εκλεγήκαμε αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

ΑΡΣΙ
13 Οκτωβρίου 2023 / 10:15

«Δεσμευόμαστε ότι θα παραβρισκόμαστε σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα επεξεργαζόμαστε θέσεις και θα καταθέτουμε προτάσεις σε αυτά»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΡ.Σ.Ι, η Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια, ευχαριστεί όλους τους πολίτες των Ιονίων που μας στήριξαν. Όλους αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν και ήρθαν στην όμορφη προσπάθεια της συνεργασίας αριστεράς και κινημάτων για την αντιμετώπιση της δεξιάς λαίλαπας που απειλεί ακόμα περισσότερο τα Ιόνια. Ευχαριστεί όλους αυτούς που μας άκουσαν αν και δεν μας στήριξαν.

Η συντήρηση και ο λαϊκισμός με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των ολιγαρχών, κυριάρχησαν στο εκλογικό σώμα που ψηφίζει. Η αποχή από τα κοινά αρχίζει να γίνεται καθεστώς και ενισχύεται η άποψη “όλοι ίδιοι είσαστε”.

Ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών, και στα Ιόνια, ήταν η ενίσχυση της αποχής ενώ η Δεξιά, παρά τα δυο ψηφοδέλτια στα οποία συμμετείχε, κυριάρχησε με 61%. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η αριστερά για όλες τις εξελίξεις.

Η ΑΡ.Σ.Ι δεν κατάφερε στο σύντομο χρονικό διάστημα της δημιουργίας της να γίνει γνωστή και να πείσει. Προσπαθήσαμε να ενώσουμε φωνές τις αριστεράς και των κινημάτων, να συνθέσουμε απόψεις και να σπάσουμε αγκυλώσεις άλλα δεν τα καταφέραμε όπως θα θέλαμε.

Οι υποψήφιοί μας, άνθρωποι γνωστοί στις κοινωνίες τους για τους αγώνες και τη στάση τους, δεν βρέθηκαν στα ΜΜΕ ούτε φυσικά ξόδεψαν περιουσίες για προσωπική διαφήμιση.

Σε αντίθεση με τον πακτωλό χρημάτων που φαίνεται να έχουν δαπανηθεί στις  περιφερειακές εκλογές εμείς προσπαθήσαμε να απαντήσουμε με την προσωπική επικοινωνία, φυλλάδια και ανάδειξη προβλημάτων της περιφέρειας και η δράση μας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στην απόπειρα πλήρους μετατροπής των εκλογών σε διαγωνισμό διαφήμισης, μονολόγων και ενδονεοδημοκρατικών μετεγγραφών προσπαθήσαμε να προτάξουμε την παρουσίαση θέσεων και την ανάγκη αντιπαράθεσης των προτάσεων για να γνωρίζει ο πολίτης τι ψηφίζει. Δεν τα καταφέραμε όσο θα θέλαμε.

Τα Ιόνια καταδίκασαν την πολιτική εγκατάλειψης της Περιφέρειας από την κα Κράτσα. Καταδίκασαν και την εμφανέστατη προσπάθεια των στελεχών της ΝΔ να επιβάλλουν την κομματική τους επιλογή που χρόνια τώρα “έλαμψε δια της αδιαφορίας της”.

Έχουμε όλοι εξοργιστεί από τις τόσες συχνές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών που επιχειρούν να θέσουν σε επιτροπεία τα Ιόνια. Η καταδίκη όμως της υποψήφιας της ΝΔ κας Κράτσα βρήκε έκφραση στη στήριξη του “αντάρτη” της ΝΔ κου Τρεπεκλή και δυστυχώς οι δυο αυτές παρατάξεις έχουν συντριπτική πλειοψηφία στο επόμενο περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα προβλήματα όμως παραμένουν. Η ανάγκη συνοχής της περιφέρειας, το διαλυμένο οδικό δίκτυο, τα προβλήματα με το νερό και τα σκουπίδια, η συγκοινωνιακή αποσύνδεση των νησιών, η υγεία και  η παιδεία στα νησιά μας, η ακρίβεια και η έλλειψη στέγης, τα έργα που κινδυνεύουν με απένταξη, είναι μπροστά μας.

Η ΑΡ.Σ.Ι ξεκίνησε και θα συνεχίσει την προσπάθειά της να παρεμβαίνει, να προτείνει, να συμμετάσχει στη δημιουργία κινημάτων αντίστασης, να αγωνίζεται.

Δεσμευόμαστε ότι θα παραβρισκόμαστε σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα επεξεργαζόμαστε θέσεις και θα καταθέτουμε προτάσεις σε αυτά. Με οργάνωση και συντονισμό σε κάθε νησί, με σιγουριά ότι η κοινωνία και οι πολίτες πρέπει να είναι στο προσκήνιο.

Για να μη γίνουμε ξένοι στον τόπο μας!!!

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια (ΑΡ.Σ.Ι.)