Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στον Υπ. Υγείας με πρωτοβουλία Μπιάγκη

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
24 Οκτωβρίου 2023 / 13:54

«Σε κίνδυνο η λειτουργία της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της λειτουργίας της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας φέρνουν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη.

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές αναφέρουν πως η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου για την απόσπαση δυο (2) μόνιμων ιατρών της ΜΕΘ για να καλυφθούν οι ανάγκες της παθολογικής κλινικής, θέτει υπό αμφισβήτηση την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας, μιας ευαίσθητης και ιδιαίτερης Μονάδας που κρίνεται τόσο απαραίτητη και που λειτούργησε υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η λογική των εσωτερικών αποσπάσεων και οι μεθοδευμένες μετακινήσεις εντός των πλαισίων του Νοσοκομείου δεν μπορούν να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης της δομής, ενώ θέτουν σε κίνδυνο Κλινικές και Μονάδες που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν υποδειγματικά παρά τις ελλείψεις, κυρίως λόγω της ευσυνειδησίας και της αυταπάρνησης του ίδιου του προσωπικού που υπέρβαλλε εαυτόν, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές και συνεχίζουν:

«Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας προς το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και τις πρωτοβουλίες μας για τη θέσπιση υπηρεσιακών και οικονομικών κινήτρων, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια οργανικά κενά του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας μετά και την ένταξη του Νομού μας στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης, το Υπουργείο συνεχίζει να αδιαφορεί για τα τεράστια κενά του».