Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά για το «λουκέτο» της Πειραιώς στους Παξούς, κατέθεσε ο Δ. Μπιάγκης

Παξοί
09 Nov 2023 / 14:00

«Οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν την απαξίωση και την απομόνωση, καθώς οι διοικήσεις των τραπεζών δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνική διάσταση του ζητήματος παρά μόνο για τα οφέλη του κλάδου τους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, καταθέτοντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών σχετικά με την επερχόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Παξούς.

Η διοίκηση της Τράπεζας προχωράει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος στο νησί των Παξών δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νησιού, καθώς δεν υπάρχει άλλο τραπεζικό κατάστημα στους Παξούς και η μετάβαση προς το νησί της Κέρκυρας ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτεί πολλές ώρες και κόστος.

Λίγες μέρες πριν, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης αναφορικά με «τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων τραπεζών παρά τα υπερκέρδη τους».

Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών έχει σοβαρές παρενέργειες στην οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ειδικά στην περιφέρεια της χώρας και τα νησιά της χώρας μας, όπου δημιουργούνται συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού σε μεγάλους πληθυσμούς.

Παρά τα υπερκέρδη του τραπεζικού κλάδου, παρά τον μεγάλο κύκλο εργασιών ειδικά του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Παξούς, οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν την απαξίωση και την απομόνωση, καθώς οι διοικήσεις των τραπεζών δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνική διάσταση του ζητήματος παρά μόνο για τα οφέλη του κλάδου τους.