Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ανοίγει ξανά το αεροδρόμιο Κέρκυρας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
04 Δεκεμβρίου 2023 / 09:29
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Λόγω εργασιών αναβάθμισης, η λειτουργία του θα ανασταλεί και πάλι από τις 16 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει ξανά το Αεροδρόμιο Κέρκυρας μετά το 15ήμερο κλείσιμο λόγω εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων έως και τις 15 Ιανουαρίου, οπότε θα ανασταλεί και πάλι η λειτουργία του από τις 16 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2024.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν τον περσινό χειμώνα, αφορούν την επισκευή του διαδρόμου προσγείωσης, κατασκευή ζωνών ασφαλείας και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξαλειφθούν οι παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA).

Σύμφωνα με την Fraport, η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. «Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του.

Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Όπως προαναφέρθηκε, σχετίζονται με έργα μεγάλης κλίμακας που θα εκτελέσει η εταιρεία, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Οι πρώτες πτήσεις ξεκινούν από το μεσημέρι. Συγκεκριμένα η πρώτη άφιξη είναι προγραμματισμένη από την Sky Express στις 15:15 και η επόμενη από την Aegean στις 19:10.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, πραγματοποιούνται μόνον οι πτήσεις ελικοπτέρων αεροδιακομιδών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.