Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ξεσηκωμός μαθητών για την αστυνομική επέμβαση στα Λύκεια

Κατάληψη
22 Ιανουαρίου 2024 / 12:16
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Είμαστε μαθητές κι όχι εγκληματίες» φωνάζουν σε όλους τους τόνους οι μαθητές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση απαντούν οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ, στην αστυνομική επέμβαση για να λήξει την κατάληψη της περασμένης Πέμπτης.

«Είμαστε μαθητές κι όχι εγκληματίες» φωνάζουν σε όλους τους τόνους οι μαθητές των δύο Λυκείων που τελούν υπό κατάληψη. Παράλληλα αποχή έκαναν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κορακιάνας και του Μουσικού Σχολείου, για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Μετά την συγκέντρωσή τους στον αύλειο χώρο των Λυκείων, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας με πανό περνώντας από το κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο Δικαστικό Μέγαρο.

Eκπρόσωποι των μαθητών, της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Εργατικού Κέντρου, αναμένεται να συναντηθούν με τον Εισαγγελέα για να ενημερωθούν για τα γεγονότα και να ζητήσουν απόσυρση των κατηγοριών.  

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.