Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης

Συνταξιούχοι
26 Φεβρουαρίου 2024 / 13:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη φωνή τους με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία εργατικών φορέων ενώνουν και οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας, οι οποίοι απηύθυναν σήμερα κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΤΕΒΕ  εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 11 το πρωί, μπροστά στο ΕΚΚ.

Όπως τόνισαν το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας έχει εξανεμίσει τις χαμηλές συντάξεις, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα για εκείνους να έχει μετατραπεί σε αληθινό «Γολγοθά», αφού τα χρήματα δεν επαρκούν για να βγει ο μήνας. «Σε καθημερινή βάση βλέπουμε τις ζωές μας να φεύγουν, χωρίς εμείς να το θέλουμε. Κάποιοι άλλοι αντί ημών μας παίρνουν την καθημερινότητά μας και εμείς είμαστε οι μόνοι που με τον αγώνα μας θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτές τις κινήσεις τους», ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σωτήρης Μπουχάγιαρ.

Οι διεκδικήσεις

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους είναι η αύξηση όλων των συντάξεων,η άμεση καταβολή των παρακρατημένων δώρων και των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ, η άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία και σε πολυϊατρεία με όλες τις ειδικότητες γιατρών, η δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η άμεση έκδοση συντάξεων, η κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία κ.α.

Στη συνέντευξη Τύπου έλαβαν επίσης μέρος η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας Σοφία Λίβερη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΝΑΤ Κέρκυρας Νίκος Ζενεμπίσης και ο Νίκος Βιτουλαδίτης μέλος στο ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.