Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων για την ιδιωτικοποίηση της υγείας

Συνταξιούχοι
23 Απριλίου 2024 / 13:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει όλη μας τη ζωή και που και σήμερα πληρώνουμε, αφού κάθε μηνά μας γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη για τον κλάδο της υγείας»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συγκέντρωση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Κέρκυρας πραγματοποίησαν τα Σωματεία συνταξιούχων Κέρκυρας για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Τα σωματεία πολιτικών συνταξιούχων, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ υψώνουν κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού και  υποδομών που αναγκάζουν κάθε ήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται στα Γιάννενα, στην Αθηνά και αλλού ακόμα και για απλά περιστατικά.

«Το παραμύθι της προκήρυξης νέων θέσεων πρέπει να τελειώνει, κανείς δεν πρόκειται να έρθει με τους μισθούς και της συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο. Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα ιδιωτικά κέντρα καλούνται τώρα να πληρώνουν στα δημόσια Νοσοκομεία διαφορετικά θα μπαίνουν σε λίστες αναμονής για ένα και δύο χρόνια με σοβαρό κίνδυνο της ζωής τους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει όλη μας τη ζωή και που και σήμερα πληρώνουμε, αφού κάθε μηνά μας γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη για τον κλάδο της υγείας. Το «δεν υπάρχουν χρήματα» που  επικαλείται η κυβέρνηση δεν το δεχόμαστε γιατί την ίδια στιγμή βρίσκουν για να χρηματοδοτήσουν τους ομίλους, και της πολεμικές εκστρατείες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, βάζοντας τα παιδιά μας σε κίνδυνο για ξένα συμφέροντα.

Φτάνει πια η κοροϊδία απαιτούμε δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων, άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά, το θέμα αφορά την μεγάλη πλειοψηφία, όλοι και όλες δίνουμε μαχητικά παρόν την Τρίτη 23 Απριλίου στην πύλη του Νοσοκομείου». 

Στη διαμαρτυρία και στα αιτήματα των συνταξιούχων συμπαραστάθηκαν το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΚ, οι Εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Τομέα, το Εργατικό Κέντρο, το ΚΚΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.