Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθησαν με ναρκωτικές ουσίες αξίας μεγαλύτερης των 450.000 ευρώ

ΣΥΛΛΗΨΗ
30 Μαρτίου 2024 / 10:17
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε Ηγουμενίτσα και Αττική έχοντας στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες κάνναβης

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 29/03, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, συνέλαβαν έναν άνδρα, για παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη έρευνα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), της Ομάδας Κ9 και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), του Γραφείου Ασφάλειας καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας και διενεργήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε φορτηγό όχημα το οποίο προερχόταν από λιμάνι της Ιταλίας.

Κατόπιν ένδειξης από αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο του φορτίου, οκτώ χαρτοκιβώτια που περιείχαν σαράντα τρεις πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους 48.139 γρ, καθώς και διακόσιες δεκαπέντε 215 πλαστικές συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 21.260 γρ.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθη στην Αττική έξω από το σπίτι του, επίσης την Παρασκευή 29/03, ένας ακόμη άνδρας 69 ετών εμπλεκόμενος στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων για εξέταση. Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 1.990 ευρώ.

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει τις τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (450.000 €).

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.