Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης για το Λιμάνι Λευκίμμης: «Σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς»

Λιμάνι Λευκίμμης
02 Απριλίου 2024 / 14:46

«Για τα οικονομικά συμφέροντα και όχι για την περιοχή μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππά στην Κέρκυρα και η παρουσία του στο Λιμάνι της Λευκίμμης χωρίς σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων της περιοχής αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνοντας στο περιθώριο την τοπική κοινωνία βάζοντας στο επίκεντρο της πολιτικής οικονομικά συμφέροντα και επιδιώξεις» δηλώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης.

«Για ακόμα μια φορά καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα και προτάσεις των πολιτών και της δημοτικής αρχής και επιτέλους να αντιληφθούν ότι αναπτυξιακά σχέδια, όπως η αναβάθμιση του λιμένα της Λευκίμμης, δεν μπορούν να επιτύχουν χωρίς τη συμμετοχή, συναίνεση και αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και την πρόβλεψη ανάλογων ωφελημάτων ανταποδοτικότητας.

Η απρόσκοπτη διασφάλιση των ουσιαστικών υπηρεσιών της ακτοπλοΐας του δεύτερου τη τάξει λιμανιού της Κέρκυρας, η αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του αποτελεί αναγκαιότητα. Οφείλουμε ένα έργο στην Λευκίμμη τέτοιου βεληνεκούς το οποίο θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη της περιοχής με την προϋπόθεση όμως ότι θα εξυπηρετούνται επαρκώς οι αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, η απρόσκοπτη λειτουργία των πλοίων της ακτοπλοΐας, του θαλάσσιου τουρισμού και της αλιείας και εν γένει θα διασφαλίζεται η κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή, τόσο της περιοχής της νότιας Κέρκυρας, όσο και ολόκληρου του νησιού μας.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται ότι έχουν ληφθεί επαρκώς υπόψη στο σχέδιο που έχει δημοσιοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, γίνεται άμεσα αντιληπτό πως δεν υπολογίζουν ποσώς τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους».