Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαρίνα Καλυβιώτη: Τι απαντά η L.Marine για την απόρριψη της αίτησης

Καλυβιώτη
29 Απριλίου 2024 / 09:40

«Λόγω εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, υποσχόμεθα οτι θα κάνουμε οτι ειναι δυνατόν, για να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έκπληξή της εκφράζει η επενδύτρια για την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να απορρίψει την επίδότηση των αθλητικών έργων, που εντάχθηκε στο έργο ως αντισταθμιστικό έργο για την κοινωνία της Νότιας Κέρκυρας:

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε στις ειδήσεις την ακύρωση της επιδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο έργο, ποσού επιδότησης 8.000.000 €.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε οτι η εταιρεία L.MARINE S.A. αιτήθηκε την επιχορήγηση, προσθέτοντας και 2.000.000 € απο τα ίδια κεφάλαιά της, για την τοπική κοινωνία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, και συγκεκριμένα για τον φορέα με τα 2.500 μέλη της Νότιας Κέρκυρας, που υποστηρίζουν το εργο της μαρίνας και εχουν προσυπογράψει στην δημοσιευμένη δημόσια διαβούλευση.

Σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή Καλυβιώτη, παρουσία των μελών του φορέα και με συμμετοχή των γυμναστών των Δημοσίων Σχολείων Νότιας Κέρκυρας, αποφασίσαμε να υποβάλουμε το αίτημα της επιδότησης για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με κολυμβητήριο και μονάδα ναυταθλητισμού, για την τοπική κοινωνία και για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, ως αντισταθμιστικό έργο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της προηγούμενης Δημοτικής αρχής και την υποστήριξη του εργου και από την Νέα Δημοτική αρχή.

Στις 18 Απριλίου 2024 η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού μας έστειλε μέσω του gov.gr την ολοκλήρωση του ελέγχου της αίτησης, χωρίς κανένα σχόλιο για ακύρωση της αίτησης (το έγγραφο ειναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους). Με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού ακυρώθηκε η επιχορήγηση (οπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα), προφανώς λόγω της υποστήριξης του Δήμου απο το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το έργο εχει προϋπολογισμό 340.000.000 € και οπως όλοι καταλαβαίνουν, η επιχορήγηση των 8.000.000 € δεν εχει κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για το κυρίως έργο. Ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις ταιριάζουν με την μορφή του έργου της μαρίνας. Ειναι ομως πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία και ειδικά για τους μαθητές και για την νεολαία γενικότερα, σε μία περιοχή με πολύ χαμηλό οικονομικό επίπεδο. Βάσει του Υπουργείου Οικονομικών ειναι απο τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας.

Λόγω εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, που υποστηρίζουν το έργο, υποσχόμεθα οτι θα κάνουμε οτι ειναι δυνατόν, πολιτικά και οικονομικά για να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Σας ενημερώνουμε οτι οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν μαρίνες, βάσει τού Προεδρικού Διατάγματος 82/2023 που αποφάσισε και υπέγραψε ο κύριος Πρωθυπουργός, λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου 2024 και μεταφέρονται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ελπίζουμε τότε να λυθούν τα προβλήματα.

Ευχόμαστε καλό Πάσχα

Το Δ.Σ. της L.Marine