Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβεβαιώσεις Γαλιατσάτου προς Εμπορικό Σύλλογο για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
04 Απριλίου 2017 / 15:29

Για το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας ο Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι βαδίζουν προς επίλυση όλα τα προβλήματα, τα οποία έχουν καθυστερήσει την εκκίνηση των εργασιών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας  Κων/νου Μουζακίτη με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο στα γραφεία της Περιφέρειας.
 
Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ένταξη του Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου Κέρκυρας στα νέα προγράμματα  του ΕΣΠΑ. Ο Κώστας Μουζακίτης για άλλη μία φορά εξέθεσε  τους λόγους που είναι  σημαντική για το Κερκυραϊκό Εμπόριο η υλοποίηση του Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου Κέρκυρας και από την πλευρά του ο Θ. Γαλιατσάτος διαβεβαίωσε ότι έχει την βούληση και θα κάνει όλες τις ενέργειες για την ένταξη στο πρόγραμμα.
 
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα ένταξης στα προγράμματα, μίας νέας πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη των Κερκυραϊκών επιχειρήσεων, με δράσεις όπως η δημιουργία Clusters, νέων μεθόδων marketing, λειτουργία εργαστηρίων μαθητείας για παραδοσιακά προϊόντα και εισαγωγή στην ψηφιακή τεχνολογία.
 
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε  ήταν για  το έργο που απασχολεί όλη την Κέρκυρα, το πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας. Ο Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι βαδίζουν προς επίλυση όλα τα προβλήματα, τα οποία έχουν καθυστερήσει την εκκίνηση των εργασιών και ότι σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος . Μας τόνισε βέβαια ότι το έργο είναι μεγάλο και ότι η υλοποίηση θα διαρκέσει αρκετό χρόνο.
 
Τέλος συζητήθηκε η αεροπορική σύνδεση της Κέρκυρας με την Αθήνα, αλλά και με τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και συμφωνήθηκε να υπάρξει μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Aegean κ Βασιλάκη, το συντομότερο.