Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπουργείο Υγείας- ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθλιότητες!

Χρυσόστομος Μπούκας
04 Μαΐου 2016 / 22:09

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προκήρυξε 500 θέσεις γιατρών και νοσηλευτών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανά την επικράτεια, τον Ιανουάριο του 2016, τότε που η επιδημία γρίπης θέριζε κυριολεκτικά τον κόσμο και χρειάζονταν περισσότεροι γιατροί στις ΜΕΘ για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Οι ανάγκες στις ΜΕΘ, όπου συνάνθρωποί μας δίνουν την ύστατη μάχη για τη ζωή τους, παραμένουν.
 
Πέρασε ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος, και τον Απρίλη μήνα ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, πήρε στο γραφείο του, τον κατάλογο της τελικής, επιτέλους, κατάταξης των γιατρών και τον αναδιαμόρφωσε!!! Έκανε τις δικές του αξιολογήσεις και κρίσεις.
 
Προσπάθησε να επιβάλλει την δική του αξιολόγηση για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, εισβάλλοντας, κατά τα δημοσιεύματα, ως ταύρος εν υαλοπωλείω  όταν αυτό συνεδρίαζε.
 
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλος (πρώην ΝΔ και νυν στέλεχος των ΑΝΕΛ) απέρριψε τις απειλές του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και οι θέσεις.. επαναπροκηρύσσονται!
 
Αν αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό του εξευτελισμού και της αθλιότητας μαζί, τότε μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος σε αυτό το κράτος να χαρακτηρίσει τις ενέργειες Πολάκη-Γιαννόπουλου;
 
Και οι δύο παίζουν τα μικροκομματικά τους και προσωπικά παιχνίδια πάνω στα κρεβάτια των Εντατικών Μονάδων και τη ζωή των συνανθρώπων μας.
 
Όταν την ώρα της μάχης, γίνονται τέτοιες ενέργειες, μια, μοναδική και άμεση πρέπει να είναι η απάντηση: πολιτική γκιλοτίνα.
 
Επιμένοντας στη λογική του ο κ. Πολάκης, απέλυσε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του συγκεκριμένου οργανισμού, δεν είναι σπίτι του κ. Γιαννόπουλου. Μήπως όμως θεωρεί ότι είναι δικό του, ή τέλος πάντων ότι το υπουργείο είναι δική του επικράτεια και κραδαίνει τη ρομφαία σε όποιον δεν εκτελεί τις δικές του αξιολογήσεις;
 
Μετά από αυτό το επεισόδιο, είναι δυνατόν να γίνει πιστευτή η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα προκύψουν από αδιάβλητα αντικειμενικά κριτήρια; Υπάρχει έστω και ένας έλληνας που μπορεί να πιστέψει την εξαγγελία αυτή;
 
Παρεμπιπτόντως να ρωτήσουμε και κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε:
 
Με ποιά αρμοδιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ προκηρύσσει θέσεις γιατρών και νοσηλευτών για τις εντατικές μονάδες του εθνικού συστήματος υγείας; Ποιος τέλος πάντων είναι ο ρόλος του;
 
Για να γνωρίζουμε και εμείς οι αδαείς.
 
 
Αυτοοργάνωση Πολιτών Κέρκυρας