Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρώην και οι επόμενες!

EDITORIAL
08 Φεβρουαρίου 2024 / 17:02
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Χαμένες στις γραφειοκρατικές μυλόπετρες και στις αναδιφήσεις ίσως άλλων λύσεων, παραμένουν οι μεγάλες κερκυραϊκές υποθέσεις, σπονδή στην ποιότητα ζωής, εγγύηση βιώσιμης, τουριστικής συμπεριφοράς.

Τα έργα, ύδρευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, λιμνάζουν στα υπουργικά ράφια και στους φακέλους των προδικαστικών ενστάσεων.
Λαμβανομένης υπόψη της συμπερίληψης στους εκλεκτούς συνομιλητές της ελληνικής ηγεσίας, των λίγων κατασκευαστικών που εμπλέκονται, θορυβείται κανείς από την υφιστάμενη σιγή ασυρμάτου, όσες καθησυχαστικές δηλώσεις και να ακούγονται. Ο λόγος; Μα ο πληθωρισμός των καθησυχαστικών τέτοιων δηλώσεων εδώ και δεκαετίες, πάνω από τρεις, που οδήγησαν σε καταστάσεις «μηδέν εις το πηλίκον».
Ήταν τέτοια η κομματικότητα των προηγούμενων Αρχών, που δύσκολα θα στήλωναν τα πόδια σε μια υπουργική ντρίπλα. Το ζήσαμε και επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το καθεστώς πλήρους συναίνεσης στις αμφίσημες, κεντρικές επιλογές. Και τώρα;
Τώρα, απλώς το νερό συνεχίζει να κυλάει ήρεμο και αδιευκρίνιστα γιατί, απενοχοποιημένο, στις όχθες της νέας τοπικής ηγεσίας, με την ανεπίσημη επωδό, πως για όλα φταίνε οι προηγούμενες. Για όσο αντέχει αυτή η δικαιολογία κι ύστερα βλέπουμε.
Αναλόγως εκκρεμής παραμένει και η τουριστική επένδυση στον Ερημίτη, η απευκταία απ' τον κοσμάκη, τον Δήμο και τους ενδεείς και αδύναμους περιοίκους. Το θέμα δεν είναι η επένδυση αλλά η μοσχοπώληση της γης που περιήλθε στην κυριότητα του επενδυτή κατά την πρώτη φορά Αριστερά, και έτσι μπορεί να τη μεταβιβάσει κερδίζοντας, δίχως να βάλει ένα καρφί! Μόνον που αυτήν την λεπτομέρεια γνωρίζουν και οι πιθανοί αγοραστές, που αρνούνται να ενδώσουν σε ψηλά τιμήματα.
Όσο για το Δημόσιο; Αφού εκποίησε, κατά την πρώτη του εξευμενιστική ενέργεια έναντι των μαινομένων δανειστών, τώρα αν το ήθελε, θα έπρεπε να αγοράσει ακριβότερα απ' όσο πούλησε, σε μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας, συμπεριλαμβανομένων και των Αριστερών διαχειριστών, οψέποτε.
Το γεγονός ότι τοπική κοινωνία και Αρχές παραμένουν εκτός νυμφώνος σε τρεις και όσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις αφορούν στο παρόν και το μέλλον του νησιού, ζητιανεύοντας κάποια πληροφορία, είναι σημείον των καιρών. Εκτός κι αν υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν περισσότερα και δεν μιλούν. Αυτό κι αν είναι επιλήψιμο!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.