Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Δημόσια Βιβλιοθήκη
01 Nov 2017 / 15:19
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Αμερικανικής Γωνιάς που θα υλοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη μικροί και μεγάλοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT.

Εάν:
• έχεις πάθος με τη μάθηση και τη τεχνολογία
• είσαι εκπαιδευτικός ή γονιός και
• σου αρέσει να αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά
τότε δήλωσε δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Κέρκυρας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση).
Ο στόχος του προγράμματος είναι η συγκρότηση ομάδων παιδιών που θα προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ. Η συνεισφορά σου στο πρόγραμμα θα είναι καταλυτική, καθώς ένας προπονητής είναι αυτός που θα συντονίζει και θα υποστηρίζει την ομάδα παιδιών που θα αναλάβει. Δε χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις ρομποτικής, καθώς θα μάθεις όσα χρειάζεσαι στο σεμινάριο που θα υλοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, στις 18 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09.45.
Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις με την ομάδα σου θα γίνονται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη στα πλαίσια των προγραμμάτων της Αμερικανικής Γωνιάς.
Οι συναντήσεις σας θα γίνονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου, την ημέρα και την ώρα που θα αποφασίσει από κοινού η ομάδα. Στις 18 Νοέμβρη θα γνωρίσεις την ομάδα σου και.... ξεκινάμε!!!
Η δήλωση συμμετοχής σου γίνεται στην παρακάτω φόρμα:
http://eduact.org/form/view.php?id=77524
Εάν:
• είσαι από 9 έως 16 ετών
• σου αρέσει η εκπαιδευτική ρομποτική
• έχεις δημιουργικότητα, όρεξη και φαντασία και
• σου αρέσουν οι προκλήσεις
τότε δήλωσε, δωρεάν, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Κέρκυρας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση).
Ο στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσεις έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ με την υπόλοιπη ομάδα σου.
Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις με την ομάδα και τον προπονητή σου θα γίνονται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στα πλαίσια των προγραμμάτων της Αμερικανικής Γωνιάς Κέρκυρας.
Οι συναντήσεις σας θα γίνονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου, την ημέρα και την ώρα που θα αποφασίσει από κοινού η ομάδα σου. Στις 18 Νοέμβρη και ώρα 13:00 θα γνωρίσεις τον προπονητή, αλλά και την υπόλοιπη ομάδα σου και.... ξεκινάμε!!!
Η δήλωση συμμετοχής σου γίνεται στην παρακάτω φόρμα:
http://eduact.org/form/view.php?id=78464
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.