Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία «Από το φόβο στις Φοβίες» στο Ιατρείο Κέρκυρας

Σωματείο Ψυχολόγων Κέρκυρας
01 Μαρτίου 2018 / 08:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αγάπη, Χαρά, Φόβος, Έκπληξη, Λύπη, Θυμός… Ακούγοντας αυτές τις λέξεις έρχονται στο μυαλό μας αναμνήσεις και τα αντίστοιχα συναισθήματα που συνοδεύουν τις διάφορες στιγμές της ζωής μας. Οι μνήμες συνδέονται με καταστάσεις που έχουμε βιώσει και αυτές με τη σειρά τους αποτελέσουν

 το ερέθισμα ώστε να βιώσουμε ένα ή περισσότερα συναισθήματα. Παρότι τα συναισθήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του καθένα μας και συνεπώς της ίδιας της ύπαρξής μας, ορισμένες φορές μπορεί να αποκτήσουν αρνητική διάσταση: για παράδειγμα οι Φοβίες. Τότε, το συναίσθημα αντί να προάγει τη ζωή μας ξεκινά να βάζει εμπόδια, παρεμβαίνοντας και περιορίζοντάς τη:
 - Τι είναι οι Φοβίες και πώς λειτουργούν;
- Πότε συμβαίνουν;
- Πώς αποκτώνται και πώς μεταδίδονται;
- Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Φοβίες;
- Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης;
Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσουμε στη συνάντηση με θέμα: «Από το φόβο στις Φοβίες: όταν το συναίσθημα γίνεται εμπόδιο», που διοργανώνει το Σωματείο Ψυχολόγων Κέρκυρας με ομιλητή τον κ. Μάριο Παγκράτη Ψυχολόγο και θα πραγματοποιηθεί στο Ιατρείο της Κέρκυρας τη Δευτέρα 5/3, στις 18:30. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Ιατρείο - πλατεία Σκαραμαγκά.