Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαστήριο φωνητικής «Το βελούδο της Φωνής»

Casa Lucia
05 Μαΐου 2016 / 22:14

H Casa Lucia και η NOMADA με μεγάλη χαρά υποδέχονται ξανά την Νίσκρια-Έλενα Καζαντζίδη να μας οδηγήσει σε ένα τριήμερο ταξίδι στον κόσμο της φωνής.
Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20:30:   «Πολλές φωνές, μια ανάσα»
Μια ανοικτή παρουσίαση-performance από την Νίσκρια με αφορμή το διήμερο εργαστήριο «Το βελούδο της Φωνής» που θα γίνει 21 & 22 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο και διάρκεια περίπου 40 λεπτών. Βασίζεται πάνω σε φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και σκοπό έχει να αναδείξει τις διαφορετικές φωνές και ποιότητες που ο καθένας από μας φέρει εντός του, έτσι που με συνείδηση και απόλαυση να βιώνει. Μετά την παρουσίαση η Νίσκρια θα είναι στη διάθεση σας για ερωτήσεις. Σας περιμένουμε.
Σάββατο 21 Μαΐου, 12:00 με 14:00:   «Μάντρα»
Εργαστήρι Μάντρα για τους 18 και κάτω.
Μάντρα σημαίνει εσωτερικός ήχος, τραγούδι κοντά στην ψυχή μας, κάτι σαν παγκόσμια προσευχή. Για τα παιδιά και τους νέους σημαίνει και κάτι παραπάνω: ένας διαφορετικός τρόπος να έρθουν κοντά στον πνευματικό τους εαυτό χωρίς τυπικά και τελετουργίες. Απλά παίζοντας με τις συλλαβές. Σε αυτή την συνάντηση θα μάθουμε εύκολα και απλά μάντρα παλιών πολιτισμών από την Αφρική, την Αμερική των Ινδιάνων, την Ινδία. Όλοι μπορούμε να τα τραγουδήσουμε και δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όταν όλες μας οι φωνές θα έχουν γίνει σαν μια φωνή, το τραγούδι θα μας έχει ενώσει. Αυτός είναι ο σκοπός του.
Σάββατο 21 Μαΐου 16:00-20:00 και Κυριακή 22 Μαΐου 12:00-16:00: «Το βελούδο της φωνής»
Εργαστήρι φωνής & φωνητικού αυτοσχεδιασμού για ενήλικες.

Αυτά τα εργαστήρια απευθύνονται σε όποιον θέλει να εξερευνήσει και να εμπιστευτεί τη φωνή του. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη φωνή τους καθημερινά, όπως δάσκαλοι, πωλητές, ηθοποιοί, θα βρουν κλειδιά και θα πάρουν έμπνευση. Αλλά και ο καθένας που θέλει να βρει την αληθινή του φωνή, θα φύγει με καινούργιες εμπειρίες. Η πιο όμορφη στιγμή στα εργαστήρια μας, είναι η στιγμή που αγγίζουμε τη βελούδινη περιοχή της φωνής μας. Είναι μια φωνή που αποπνέει ζέστη και ομορφιά.
Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μας λένε ότι, μετά τα εργαστήρια απόκτησαν μια καινούργια ελευθερία στην έκφραση τους.
Η τεχνική αυτή δίνει τα εργαλεία για να χρησιμοποιεί κανείς τη φωνή του με επίγνωση, να θεραπεύει μπλοκαρίσματα και κόμπους και να βυθίζεται με εμπιστοσύνη στη μαγεία του αυτοσχέδιου τραγουδιού.
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, όλοι μπορούν να τραγουδήσουν
Η Νίσκρια–Έλενα Καζαντζίδη έχει ειδικευτεί στην εργασία της Φωνής και του φωνητικού αυτοσχεδιασμού, στην Ιταλία και την Ελβετία. Είναι κάτοχος του διπλώματος του Ινστιτούτου Voicing και από το 2008 οδηγεί τα δικά της γκρουπ.
Απαιτείται ολοκλήρωση ομάδας για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων οπότε επικοινωνήστε για δήλωση συμμετοχής και για λεπτομέρειες με τη Νίσκρια: (0030) 6977511072 ή   [email protected] ΠΡΙΝ ΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ.
Η NOMADA, είναι ένα καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και θεραπευτικό εγχείρημα που προωθεί το δικαίωμα του καθενός «να αναπτύσσει την προσωπικότητα του ελεύθερα, σε όλες τις πτυχές που τη  συνθέτουν». Εάν σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε σας προσκαλούμε να βρεθούμε από κοντά μετά το εργαστήρι την Κυριακή 22 Μαΐου στις 17:00.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας: [email protected]