Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό γνώρισαν τις δράσεις της Αγροδιατροφικής στα σχολεία

Αγροδιατροφική Σύμπραξη
22 Ιουνίου 2023 / 14:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «GO GREEN»

ΚΕΡΚΥΡΑ. H Aγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνέχεια των δράσεων που υλοποίησε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της υγιεινής διατροφής, προχώρησε σε ενημέρωση εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «GO GREEN» (Γεν. Δ/νση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με στόχο την γεφύρωση της παραδοσιακής εκπαίδευσης μάθησης και ανάπτυξης ιδεών με νέες προσεγγίσεις μέσα από διαδραστικά προγράμματα για την αειφόρο ανάπτυξη. Το πρόγραμμα έχει ως απώτερο σκοπό να ενημερώσει εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για τις προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας μέσα και εργαλεία διαδραστικής μάθησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Σύμπραξη ενημέρωσε  και παρουσίασε ως Best practice σε εκπαιδευτικούς ξένων χωρών (Λιθουανία, Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία) οι οποίοι βρίσκονταν στην Κέρκυρα για εκπαιδευτική εκδρομή, τα εργαλεία και τις διαδραστικές ενέργειες που έχει υλοποίηση μέχρι σήμερα σε σχολεία όλων των βαθμίδων. Επίσης παρουσιάστηκαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μας κλείνοντας με γευσιγνωσία τοπικού ελαιόλαδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ν. Μουζακίτης, Πρόεδρος της Σύμπραξης : «Η εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη διαπραγματεύεται κρίσιμα θέματα για την επιβίωση της ανθρωπότητας και είναι πραγματικά τιμή μας ως Σύμπραξη, να θέσουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι μεταλαμπαδεύοντας την εμπειρία μας. Μέσα από  εκπαιδευτικές διαδραστικές ενέργειες καλλιεργούνται σκεπτόμενοι αυριανοί δημοκρατικοί πολίτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα με έναν ολιστικό και δίκαιο τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν οφείλουν να είναι εξοπλισμένοι με κατάλληλες και καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους, ούτως ώστε οι αυριανοί πολίτες αυτού του πλανήτη, δηλ. τα παιδιά, να μπορέσουν να διαφυλάξουν το φυσικό μας περιβάλλον που πραγματικά βρίσκεται σε κίνδυνο»

Την παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα πραγματοποίησε η Αννα Χυτήρη, Ειδική Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.