Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπορικός Σύλλογος: «Στηρίζουμε τα τοπικά καταστήματα»

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
06 Ιουλίου 2023 / 21:02
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η εμπορική αγορά μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καταναλωτές, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα, σε αρκετά καλές τιμές"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Αλέγρης προέβη στην ακόλουθη δήλώση αναφορικά με την επερχόμενη έναρξη της εκπτωτικής περιόδου:

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η εμπορική  αγορά μας  είναι έτοιμη  να υποδεχτεί  τους καταναλωτές, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα, σε αρκετά καλές  τιμές.

Ο καταναλωτής μπορεί να βρει όλες τις κατηγορίες ποιοτικών προϊόντων και να συνδυάσει ψώνια και  διασκέδαση.

Έχοντας ως δεδομένο το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα, οι φετινές εκπτώσεις είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ και όλοι τις περιμένουν με αγωνία, οι  καταναλωτές για να καλύψουν με λιγότερα χρήματα τις ανάγκες τους, οι εμπορικές  επιχειρήσεις για να δουν μεγαλύτερες εισπράξεις αλλά και η οικονομία μας  να πάρει μια ανάσα.

Εύχομαι λοιπόν αυτή η  εκπτωτική περίοδος να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί στην αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και να επιστρέψει η αισιοδοξία που τόσο έχει ανάγκη ο εμπορικός κόσμος ».

Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει καταναλωτές και εμπόρους σχετικά με ορισμένους κανόνες που ισχύουν κατά την εκπτωτική περίοδο. Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει:

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 ν 4177/2013 οι θερινές εκπτώσεις του έτους 2023 ξεκινούν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 31 Αύγουστου .Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας  ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους ότι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι :

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας, μειωμένης τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

-Επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος συμφώνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν4177/13 .τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων ,ήτοι στις 16 Ιουλίου 2023 από τις 11.00 π.μ έως ώρα 20.00 μ.μ

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας παραμένει πιστό στην πάγια θέση του ως προς  Κυριακάτικη Αργία και το ΜΗ άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.