Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Πάρτε μέτρα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα στο Βίδο»

κατσκηνώσεις
07 Ιουλίου 2023 / 20:03

"Τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί από το χειμώνα και όχι να παίρνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στον Ιούλη για προγράμματα που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνη"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Σήμερα, Παρασκευή 07/07 (σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 04/07) θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αιτήσεων ενδιαφέροντος των γονιών που θα επιθυμούσαν να στείλουν τα παιδιά τους στις δημοτικές κατασκηνώσεις ή στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε αφού οι αιτήσεις δεν ξεκίνησαν καν!!!

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι θα χαθεί και άλλος χρόνος για τα προγράμματα του Δήμου στο Βίδο, που πάλι σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου θα ξεκινούσαν στις 10 Ιουλίου. 

Δυστυχώς και οι δύο πρώτες κατασκηνωτικές περίοδοι έχουν ήδη χαθεί αφού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έδωσε άδεια λειτουργίας, υπό προϋποθέσεις, για τις Γ’ και Δ’ Κατασκηνωτικές Περιόδους, δηλαδή μετά τις 31 Ιουλίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής με την παρατήρηση ότι η τεράστια καθυστέρηση βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία ενώ ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί από το χειμώνα και όχι να παίρνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στον Ιούλη για προγράμματα που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνη.

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πανηγυρίζουμε για την καθυστέρηση της υλοποίηση των προγραμμάτων, όπως άστοχα δήλωσε η Δημοτική Αρχή σε μία έκφραση πολιτικής αλαζονείας.

Ως αντιπολίτευση έχουμε ευθύνη να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που απασχολούν, να διεκδικούμε τις λύσεις τους. Οι εργαζόμενοι γονείς στο νησί μας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την απασχόληση των παιδιών τους αφού η εντατική τουριστική σεζόν οξύνει πολύ την κατάσταση. Ακόμη και στην ώρα τους να λειτουργούσαν αυτά τα δύο προγράμματα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας βρίσκεται πολύ πίσω στην προσπάθεια κάλυψης αυτής της ανάγκης. Αυτό αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και summer camps επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Παρά την τεράστια καθυστέρηση απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή ακόμη και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα στο Βίδο. Οι δυνατότητες υπάρχουν, απαιτείται και ο ανάλογος προσανατολισμός.

07/07/2023