Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝ.Α.Σ.Α: «Απερίγραπτο χάος στις μαθητικές μεταφορές»

ΑΝ.Α.Σ.Α.
23 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:21

"Σε καμία εποχή, ούτε επί Νομαρχιών, ούτε επί αιρετής Περιφέρειας, δεν είχε σημειωθεί τέτοιο χάλι στις μαθητικές μεταφορές, με τέτοια ένταση και έκταση"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝ.Α.Σ.Α.): Χωρίς αιδώ, χωρίς να ανησυχούν για την απίστευτη ταλαιπωρία 3.000 μαθητών και των οικογενειών τους, οι διοικούντες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάνουν μπαλάκι την ευθύνη ο ένας στον άλλο, στις υπηρεσίες, στους μεταφορείς, στον κακό καιρό και την κακούργα κοινωνία.

Είναι απολύτως απαράδεκτη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με πλήρη και ακέραιη ευθύνη της ίδιας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η οποία ως η πολιτική προϊσταμένη όλων των Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιών όφειλε να προγραμματίσει εγκαίρως και να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των μαθητικών δρομολογίων.

Είναι επίσης απολύτως καταδικαστέα η πρακτική που ακολουθούν γενικά ως περιφερειακή αρχή, αυτοί και οι πρώην συνοδοιπόροι τους, να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ξεκάθαρες κουβέντες: οι υπαίτιοι της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίστανται οι μαθητές και οι οικογένειές τους, βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της κ. Κράτσα και του κ. Τρεπεκλή.

Σε καμία εποχή, ούτε επί Νομαρχιών, ούτε επί αιρετής Περιφέρειας, δεν είχε σημειωθεί τέτοιο χάλι στις μαθητικές μεταφορές, με τέτοια ένταση και έκταση.

Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, είμαστε εδώ και στη διάθεσή τους για ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Στους δρόμους των αγώνων μαζί τους, στη διεκδίκηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αρωγοί για την επίλυση των προβλημάτων.

Τώρα κ. Κράτσα δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να ακούσουμε κι εσάς που κυρίως έχετε την ευθύνη; Εκτός κι αν πιστεύετε ότι θα “δοξαστείτε κρυπτόμενη”.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ