Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαρία Γεωργάτου Τιμώμενο πρόσωπο στο 5ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Πρέβεζας

Γυμναστική
10 Ιουλίου 2017 / 18:19
Σπύρος Πίκουλας

Στην Πρέβεζα βρέθηκε η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου για το 5ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Πρέβεζας (Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουλίου),

στην Πλατεία Ανδρούτσου.  Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας και τον Α.Γ.Σ. Κλεοπάτρα, με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Η Κερκυραία Ολυμπιονίκης του Σύδνεϋ που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στο χώρο του αθλητισμού, είχε στην Πρέβεζα υποδοχή με εικόνες, ευχαρίστησης, θαυμασμού, εκτίμησης και σεβασμού. Όχι μόνο οι διοργανωτές, αλλά και ο κόσμος και κυρίως τα νεαρά κορίτσια που ασχολούνται με τη γυμναστική, είδαν έναν πρότυπο αθλήτριας και ανθρώπου, θα ήθελαν δε να φτάσουν τόσο ψηλά όσο αυτή.
Η Μαρία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ,  και παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τα χέρια της κυρίας Ζαντραβέλη και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι χαρά και υποχρέωσή μου να είμαι εδώ, γιατί η κυρία Ζαντραβέλη δουλεύει πολλά χρόνια και με πολλή επιμονή χωρίς να έχει τις κατάλληλες συνθήκες, όμως κάνει πολύ ωραία πράγματα και αυτό που βλέπετε σήμερα εδώ είναι ο αθλητισμός στην πιο όμορφη και αγνή του μορφή. Είναι μια σύμπραξη του αθλητισμού με την τέχνη. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχει υπομονή μαζί με τους συνεργάτες της και να συνεχίζουν για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα και να αναπτύξει περαιτέρω τα αγωνιστικά τμήματα, γιατί βλέπω πάρα πολλά παιδιά και είναι κρίμα να χάνονται από τα υψηλά επίπεδα της ρυθμικής στην Ελλάδα. Θέλω να ελπίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι ένας πάρα πολύ ωραίος κόσμος, είναι ένας ξεχωριστός κόσμος που μπορεί να είναι το απόλυτο αντίδοτο σε αυτό που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας».
Από την πλευρά της, η Βασιλική Ζαντραβέλη επισήμανε: «Ευχαριστούμε τη Μαρία για την τιμή που μας έκανε. Στην Αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη στους Ολυμπιονίκες, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας».
Ην προϊσταμένη πολιτισμού του Δήμου, Δήμητρα Κοψάρη, μεταξύ άλλων τόνισε: « Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί μας κάνει την τιμή να παρευρίσκεται μαζί μας η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια