Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό ο ΑΟΚ

Superleague
24 Nov 2017 / 15:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή στις 19:30 στο ΕΑΚΚ θα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΟΚ Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό

με το αποτέλεσμα να καίει και τις δυο ομάδες. Από την πλευρά της η Κέρκυρα θέλει τη νίκη γιατί βαθμολογικά έχει μείνει πίσω και ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα ως τα τέλος του α΄ γύρου, από την άλλη ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη θέλει όσο τίποτε άλλο να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας και να πάρει και πάλι τον τίτλο.
Είναι ένας αγώνας που ίσως σπάσει η παράδοση που θέλει τους Πειραιώτες να κερδίζουν πάντα στο νησί, εύκολα ή δύσκολα. Από τη μια πλευρά ο ΑΟΚΚ είναι δυνατός, μπορεί να κρατήσει αμυντικά πολύ καλά και στην κόντρα να σκοράρει, έχοντας απέναντί του μια ομάδα που φέτος δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος και προέρχεται από μια ήττα με κατεβασμένα τα χέρια την Τετάρτη στην Πορτογαλία.
Η ομάδα του Πειραιά με την αλλοπρόσαλλη φετινή τακτική, όπου σε κάθε ματς έχει πολλές αλλαγές, με τις εμφανίσεις να κρίνονται ως τώρα μέτριες ως κακές, ξέρει ότι δε θα περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα στην Κέρκυρα και πρέπει να ματώσει για να καταβάλει την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη. Βέβαια γι’ αυτήν είναι μονόδρομος η νίκη και έχει ποιοτικούς παίκτες για να κυνηγήσει τους τρεις βαθμούς. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το σχήμα που θα «κατεβάσει» ο Λεμονής, αλλά αυτό λίγο σημασία θα έχει αν ο ΑΟΚΚ βρεθεί σε καλή μέρα.
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κέρκυρας πρέπει να αλλάξει τρεις παίκτες που θεωρούνται βασικοί αφού λόγω τιμωρίας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Μιλάμε για τους Γκόμεζ, Σοϊλέδη και Μπαλάφα με εναλλακτικές λύσεις τους Σπίνουλας, Ντιόγκο και Αρτυματά. Με βάση και την προπόνηση της Παρασκευής ένα σχήμα με Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, Σπίνουλα, Ζ. Ντιόγκο πλάγιους μπακ. Ιωάννου, Γρομητσάρη κεντρικούς αμυντικούς, τους Αρτυματά, Σιόντη αμυντικά χαφ, Νούνιες, Επστάιν στις πτέρυγες, Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του τον Ζορμπά δείχνει πιο πιθανό. Όμως ίσως ο Ντιόγκο να είναι εκτός και παίκτες όπως ο Κόντος, ο Κέβιν, ο Κρητικός να πάρουν φανέλα βασικού.
Από τη Θεσσαλονίκη ο διαιτητής Π. Ζαχαριάδης, ενώ στο ματς η ΠΑΕ καλεί τον κόσμο να πάρει τρόφιμα, ρουχισμό κλπ για να δοθούν στους πλημμυροπαθείς της Δυτ. Αττικής. Τα εισιτήρια του ματς κοστίζουν από 15€ στη μικρή εξέδρα, 30€ στη μεγάλη και 50€ στις θέσεις VIP.
Σίγουρα το γήπεδο θα είναι γεμάτο με τη μικρή εξέδρα να έχει πολλούς φίλους του Ολυμπιακού ως συνήθως, ενώ θα έρθουν για το ματς αυτό σίγουρα και φίλαθλοι από τους γειτονικούς νομούς.    
 
Η 12η αγωνιστική
 
18/11
ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 15:00
Απόλλων  Σμύρνης– Λαμία 17:15
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 19:30
19/11
Πανιώνιος –ΠΑΟΚ 15:00
Αστέρας – Λεβαδεικός 17:15
Παναιτωλικός – ΑΕΛ 17:15
ΑΟΚ Κέρκυρα-Ολυμπιακός  19:30
20/11 ΑΕΚ – Πλατανιάς 19:30
 
Βαθμολογία
 
ΑΕΚ                                        21
ΠΑΟΚ                                     21
Ατρόμητος                             20
Ολυμπιακός                          20
Ξάνθη                                    16
Πανιώνιος                              15
Λεβαδειακός                          15
Παναθηναϊκός *                    14
ΠΑΣ Γιάννινα                         14
Λαμία                                      13
ΑΕ Λάρισα                              13
Αστέρας Τρ.                           12
ΑΟΚ Κέρκυρα                        11
Απόλλων                                 10
Παναιτωλικός                        10
Πλατανιάς                               6
*έχει -2 βαθμούς ποινή από πέρσι
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια