Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να βγάλουμε την ομάδα από την άσχημη θέση

Γιάννης Μαντζουράκης
25 Ιανουαρίου 2018 / 15:30
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας έμπειρος προπονητής, ειδικών καταστάσεων, όπως είναι ο Γιάννης Ματζουράκης, ξέρει πολύ καλά ότι περισσότερο από τις 3 προπονήσεις που θα κάνει,

η βοήθεια προς την ομάδα θα είναι καθαρά ψυχολογική, αφού κανείς δεν μπορεί προπονητικά να κάνει θαύματα σε τρεις μέρες. Έτσι, φρόντισε από το απόγευμα της Τετάρτης, που έκανε την πρώτη προπόνηση με την ομάδα, να μιλήσει και να τονώσει την πεσμένη ψυχολογία των παικτών. Ένας έμπειρος προπονητής με τη δική του θητεία, αν δεν πίστευε ότι η ομάδα μπορεί να μείνει στην κατηγορία, δε θα έπαιρνε το ρίσκο να έρθει. Έδειξε αισιόδοξος και πιστεύει ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.
Στην πρώτη του επαφή με τους παίκτες, τους είπε είναι ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί μπορούν να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Άλλωστε μόλις δυο βαθμοί τη χωρίζουν από το να περάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αυτό μπορούν από το Σάββατο κιόλας να το πετύχουν.
Χαρακτηριστικά είναι τα πρώτα λόγια που τους είπε: «Είμαι εδώ για να βγάλουμε την ομάδα από την άσχημη θέση που βρίσκεται. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση και θα το κάνουμε. Από εδώ και πέρα θέλω πολύ δουλειά απ' όλους».

Παρών και ο Τάσος Βενέτης

Παρών βέβαια και στην πρώτη του νέου προπονητή, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τάσος Βενέτης, ο οποίος μέχρι πριν από έναν μήνα ήταν συμπαίκτης με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και φυσικά παρουσίασε τον νέο τεχνικό στους παίκτες, ενώ τον ενημέρωσε για όλα όσα χρειάστηκε να ενημερωθεί.
Η προπόνηση της Πέμπτης ήταν η δεύτερη για τον νέο τεχνικό και ένα χαλάρωμα την Παρασκευή θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο καθοριστικό παιχνίδι του Σαββάτου. Ο τρόπος αντιμετώπισης του Πλατανιά, το σύστημα και οι επιλογές της ενδεκάδας είναι δύσκολο να «μαντέψει» κανείς ποιες θα είναι, σίγουρα όμως η ομάδα πρέπει να σκοράρει για να πάρει τη νίκη, αλλά πρωτίστως, πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στα δυο αυτά σημεία δούλεψε, όσο βέβαια του επιτρέπει ο χρόνος.
Η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της το Σάββατο και για αυτόν τον λόγο η διοίκηση έβαλε γενική είσοδο 5 ευρώ περιμένοντας οι φίλοι της ομάδας στη δύσκολη αυτή καμπή, να γεμίσουν τις εξέδρες του ΕΑΚΚ.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια