Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο ΑΟΚ μετά το 0-0 με την ΑΕΚ

Superleague
30 Απριλίου 2018 / 12:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚ υποβιβάζεται στη Football League, όχι επειδή έφερε 0-0 με την ΑΕΚ, αλλά γιατί ακόμα και να έπαιρνε τη νίκη,

το «τρίποντο» της Λαμίας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, έδωσε την παραμονή στη νεοφώτιστη ομάδα του Μπάμπη Τεννέ καταδικάζοντας την ομάδα του Γ. Μαντζουράκη.
Για τον ΑΟΚ, θεωρητικά αυτό το ματς ήταν η τελευταία ευκαιρία να κρατήσει ζωντανές κάποιες ελάχιστες ελπίδες σωτηρίας, αν και δεν ήταν στο χέρι του. Έτσι, παρατάχθηκε από το πρώτο λεπτό στο ματς, με αποκλειστικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και την ΑΕΚ μακριά από την εστία του, ελπίζοντας ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το γκολ και να κλέψει τη νίκη. Και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αν δε σταματούσε στο δοκάρι το σουτ του Κόντου στο 92΄, θα μιλούσανε όλοι για εξαιρετική τακτική από τον Γιάννη Μαντζουράκη.
Σε ένα παιχνίδι που δε βόλευε κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, η Κέρκυρα μπορεί να μην είχε λόγο να παίξει συντηρητικά χωρίς να ρισκάρει, αλλά μόνο έτσι θα μπορούσε να ελπίζει γιατί είναι μια ομάδα που πολύ δύσκολα φτάνει στο γκολ και αν δε δεχόταν κάποιο τέρμα δε θα γύριζε με τίποτα το ματς.
Η ΑΕΚ ήθελε τους τρεις βαθμούς για λόγους γοήτρου και στα τελευταία δέκα λεπτά πάτησε γκάζι, έβγαλε φάσεις, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εντυπωσιακό Φώτη Κουτζαβασίλη, που κράτησε το μηδέν με τρομερές αποκρούσεις. Όσο για τον ΑΟΚ, είχε σε όλο το παιχνίδι παθητικό ρόλο, καθαρά αμυντική τακτική, αλλά θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να «έκλεβε» ακόμα και τη νίκη.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία, ενώ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η εικόνα και της Κέρκυρας και της ΑΕΚ, δεν έδειχνε να αλλάζει. Ο ΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 58', με ένα σουτ του Παμλίδη, το οποίο απέκρουσε ο Τσιντώτας.
Από το 78ο λεπτό και μετά, η ΑΕΚ βρήκε επιθετικό ρυθμό και άρχισε να απειλεί. Στο 81' ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας που ήταν ο MVP  του ματς, πρώτα σταμάτησε τον Λιβάγια πέφτοντας στα πόδια του και μετά απέκρουσε σουτ του Μπακασέτα. Στο 84' έβγαλε εντυπωσιακά μια εξ’ επαφής προβολή του Γιακουμάκη, ενώ στο 87' απέκρουσε και πάλι σουτ του Μπακασέτα. Και στο τελευταίο λεπτό του ματς, μπλόκαρε σουτ του Γιακουμάκη. Μέσα σ' όλα αυτά, η Κέρκυρα λίγο έλειψε να «κλέψει» ακόμα και το τρίποντο, αλλά το σουτ του Κόντου στο 92', χτύπησε στο δοκάρι.
 
Μαντζουράκης: Να τελειώσουμε αξιοπρεπώς
 
Ο τεχνικός της Κέρκυρας δεν είχε όρεξη για... πολλά λόγια μετά το χθεσινό παιχνίδι. Η Κέρκυρα βρίσκεται από χθες και μαθηματικά στη Football League και ο Γιάννης Μαντζουράκης σχολίασε πως θέλουν να τελειώσουν αξιοπρεπώς τη σεζόν. «Προσπαθούμε σαν ομάδα να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Είδατε μια ομάδα ενεργοποιημένη. Η ομάδα πήρε τους… λογικούς βαθμούς που μπορούσε να πάρει. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους».
 
Χιμένεθ: Έτσι είναι το ποδόσφαιρο
 
Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε πως ήταν δύσκολο να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του για το ματς με την Κέρκυρα, μετά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις όταν μένουν δύο αγώνες και έχεις πάρει ήδη το πρωτάθλημα. Και να έχεις και πολλές απουσίες. Αλλά η ομάδα προσπάθησε και αυτό φάνηκε, όμως μας έλειψε το να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι… Λυπάμαι για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας, όμως δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που επιθυμώ είναι να κάνει μια καλή προσπάθεια και να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται»
 
Αποτελέσματα  (29η αγωνιστική)
 
Ξάνθη - Λάρισα 1-0               
ΑΟΚ Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-0               
Αστέρας - Απόλλωνας 2-1               
Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1               
Λεβαδειακός - Ατρόμητος 0-1
Ολυμπιακός -Παναιτωλικός 4-0
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3               
Πλατανιάς - Πανιώνιος 1-2
 
Βαθμολογία
 
ΑΕΚ 67
ΠΑΟΚ 61
Ολυμπιακός 57
Ατρόμητος 53
Αστέρας Τρ. 42
Ξάνθη 42
Πανιώνιος 37
Παναιτωλικός 35
Παναθηναϊκός 32
Λεβαδειακός 34
ΠΑΣ Γιάννινα 31
ΑΕ Λάρισα 30
Απόλλων 29
Λαμία 29
………………………………………..
ΑΟΚ Κέρκυρα 22
Πλατανιάς 10
 
Επόμενη (30η αγωνιστική)
 
ΑΕ Λάρισα - Λαμία     
Απόλλων - ΑΕΚ            
Ατρόμητος - ΑΟΚ Κέρκυρα         
ΠΑΟΚ - Πλατανιάς     
Παναθηναϊκός - Ξάνθη                   
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης               
Πανιώνιος - Λεβαδειακός             
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός