Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήραμε τους λογικούς βαθμούς

Γ. Μαντζουράκης
10 Μαΐου 2018 / 17:58
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης έχει αφήσει το δικό του στίγμα στους πάγκους των ομάδων της Superleague και όχι μόνο,

έχει κατακτήσει και πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και σίγουρα ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Βέβαια ήρθε στο νησί να αναλάβει τον ΑΟΚ στην πιο δύσκολη φετινή καμπή του πρωταθλήματος και αφού ήδη είχαν φύγει τρεις προπονητές (Ελευθερόπουλος, Βοσνιάδης, Τσιώλης), έκανε την προσπάθειά του, αλλά όπως λέει και ο ίδιος, η ομάδα πήρε τους λογικούς βαθμούς. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι μπηχτή για άλλη ομάδα (Απόλλωνα Σμύρνης) που έκανε μετά την 23η αγωνιστική συνεχόμενες νίκες και σώθηκε, αλλά αξίζει τον κόπο να δούμε τι δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας για τον ΑΟΚ.
«Όταν η Κέρκυρα πήρε κεφάλι, άρχισαν να την «πυροβολούν». Ο λόγος ήταν απλός, για να παραμείνουν άλλες ομάδες. Εμείς δώσαμε μία μάχη. Πήραμε τους λογικούς βαθμούς που εκφράζει η δυναμική μίας ομάδας όπως η Κέρκυρα. Θυμάμαι ένα διαιτητή στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και έκανε πολλά λάθη. Γιατί τα έκανε;».
Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΟΚ δεν είχε κακές διαιτησίες μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά όπως είπε, μόλις η ομάδα πήγε πάνω από τη ζώνη, κάτι άλλαξε. Βέβαια σαν παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και με συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου με τον δικέφαλο, ήταν λογικό μεταξύ των άλλων να ρωτηθεί και  για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τον τελικό που γίνεται το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ο τελικός θα είναι δύσκολο παιχνίδι για προγνωστικά. Αν είναι διαιτητής ο Κομίνης ή ο Τσαμούρης, μπορεί να μην τελειώσει το ματς. Για να μιλήσουμε σοβαρά, πρόκειται για δύο ισοδύναμες ομάδες και το απέδειξαν και στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα, όταν ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 90΄. Ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι διαφορετικός. Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής και θα το πάρει η ομάδα που είναι πιο ψύχραιμη και πιο ήρεμη. Για να μιλήσω μεταφορικά, πάνω από το ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου θα έχει… νευροσύννεφα. Αν δεν έρθει ένα τυχερό γκολ, θεωρώ σοβαρό το ενδεχόμενο το ματς να πάει στην παράταση».
Βέβαια ο διαιτητής του τελικού αποφασίστηκε να είναι ξένος, κάτι που γίνεται μετά από 43 χρόνια, τελευταία φορά ήταν το 1975. Ορίστηκε λοιπόν ένας από τους πιο έμπειρους διαιτητές ο Ισπανός Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.
Για την παραμονή του στον ΑΟΚ δεν είπε τίποτα και πάλι, όπως μετά το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Λογικό είναι να κρατάει το στόμα του κλειστό, αφού όπως τόνισε και το τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, προτίθεται η ομάδα για το θέμα του προπονητή να μιλήσει πρώτα με τον Γιάννη Μαντζουράκη. Οι εξελίξεις τρέχουν, θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα διαμορφωθούν, αφού λογικό είναι να μην υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, μόλις πέντε μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια