Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνε για το F-4 οι παγκορασίδες της Βολίδας

Βόλεϊ
31 Μαΐου 2018 / 17:21
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν για 25 χρόνια έχεις στήσει μια ομάδα με γερές βάσεις, μπορείς με ελάχιστες βοήθειες να είσαι στην επιφάνεια

και να δίνεις τη δυνατότητα σε πάνω από 100 κορίτσια να είναι στις τάξεις σου και να παίζουν βόλεϊ. Αυτό έχει πετύχει η Βολίδα, κάτω από την καθοδήγηση του Σπύρου Καρδάμη, που ανελλιπώς κάνει αθλητισμό και διατηρεί ζωντανό το βόλεϊ στο νησί, με τμήμα γυναικών, ανδρών και ηλικιακά μικρότερων κατηγοριών στα κορίτσια.
Μετά τις κορασίδες που έφτασαν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, και τελικά πήραν την 3η θέση, ήλθε η σειρά των παγκορασίδων να κυνηγήσουν τη διάκριση. Οι «μικρές» της Βολίδας αφού πέρασαν πρώτες από τον προκριματικό Όμιλο που συμμετείχαν, το ερχόμενο Σάββατο θα παλέψουν για να μπουν στο final-4. Θα παίξουν στο ουδέτερο γήπεδο της Ηγουμενίτσας με αντίπαλο την Ελπίδα Ιωαννίνων, σε ένα ματς, νοκ-άουτ για μια θέση στο όνειρο. Δύσκολη αποστολή, αφού η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ δυνατή, αλλά οι κερκυραίες ξέρουν να μάχονται και θα τα δώσουν όλα για να φτάσουν στην πρόκριση και να διεκδικήσουν μετάλλιο.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω της πληθώρας αθλητριών στις μικρές ηλικίες, στην κατηγορία κορασίδων η Βολίδα πήρε μέρος με δυο ομάδες (Βολίδα 1 και Βολίδα 2) για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα κορίτσια να πάρουν επίσημα παιχνίδια. Έτσι στον αγώνα του Σαββάτου θα υπάρξει επιλογή αθλητριών και από την «δεύτερη» ομάδα, αυτές που θα κρίνει το προπονητικό τιμ.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια