Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο στόχος είναι η άνοδος σύμφωνα με τον Δ. Σπανό

ΑΟΚ Κέρκυρα
04 Σεπτεμβρίου 2018 / 15:49
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το έργο του προπονητή του ΑΟΚ Δημήτρη Σπανού, σίγουρα είναι πολύ δύσκολο φέτος. Αφού πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του,

με τον κόσμο να περιμένει άνοδο, στηριζόμενος στην επιτυχία του με τον Άρη. Από την άλλη κανείς δεν πρόκειται να σκεφτεί ότι μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη και κυρίως για μια Football League που μόνο ο πρώτος κερδίζει το εισιτήριο ανόδου. Επειδή οι πάντες κρίνονται στην Ελλάδα από το αποτέλεσμα αυτό θα είναι που θα κρίνει και τον Σπανό, άσχετα με το τι θα βρεθεί στην πορεία του ΑΟΚ.
Η αλήθεια είναι ότι ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης δεν είναι στην κατηγορία, αλλά υπάρχουν Ηρακλής, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα με πολύ κόσμο και γήπεδα για Super League και αυτές τις ομάδες θα πρέπει να ξεπεράσει ο ΑΟΚ. Και αυτό γιατί μοναδικός θα λέγαμε στόχος της ομάδας είναι η άνοδος, με βάση αυτό κτίστηκε, έκανε μεταγραφές, επένδυσε.
Υπάρχει αισιοδοξία ή απλά βλέπει μια ομάδα με οργάνωση Superleague και πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό το κομμάτι ο Δ. Σπανός; Μήπως το έμψυχο υλικό τον κάνει αισιόδοξο, αν και η επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος αργεί; Ο 49χρονος Δ. Σπανός που πλέον θεωρείται από τους ανερχόμενους προπονητές μιλώντας σε αθλητικό site των Αθηνών, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ο στόχος είναι η άνοδος. Είναι μια ομάδα η Κέρκυρα η οποία έρχεται από την Superleague. Έχει όλες τις δυνατότητες να ανέβει, είναι καλή ομάδα, έχει μια καλή διοίκηση. Έχουν γίνει εξαιρετικές κινήσεις για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Νομίζω δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από όλες τις άλλες ομάδες και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την άνοδο. Νομίζω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό από την περσινή σεζόν, γιατί δεν υπάρχουν ομάδες σαν τον Άρη και σαν τον ΟΦΗ, τα βαριά ονόματα όπως λέμε. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν πέντε με έξι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τέλους να διεκδικούν την άνοδο».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια