Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλύτερη φέτος η Βολίδα, αλλά χωρίς γήπεδο

Βόλεϊ
17 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Β΄ Εθνική της ΕΣΠΕΔΕ αγωνίζονται τόσο η ανδρική, όσο και η γυναικεία ομάδα της Βολίδας, οι πιο δυνατοί εκπρόσωποι

του κερκυραϊκού βόλεϊ στη Δυτική Ελλάδα. Μέσα σε μια αβέβαιη κατάσταση λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω covid-19 οι ομάδες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη σεζόν που έρχεται.

Λέμε θα ξεκινήσουν, αφού όπως είπε ο άνθρωπος που έστησε το τμήμα βόλεϊ της Βολίδας, Σπύρος Καρδάμης, ο οποίος είναι και προπονητής του γυναικείου τμήματος, άργησε πολύ να βγει το πρόγραμμα προπόνησης στο κλειστό του ΕΑΚΚ, η ομάδα πήγε για προπόνηση την Τετάρτη 16/9 και πληροφορήθηκε ότι δεν ισχύουν οι ώρες που δόθηκαν αλλά θα υπάρξει νέα συνάντηση με ΕΔ και ομάδες την Παρασκευή 18/9 στις 19:00 για να διαμορφωθεί ένα νέο πρόγραμμα. Μάλιστα το παράπονό του ήταν, ότι έχει αργήσει χαρακτηριστικά φέτος αυτό, με αποτέλεσμα να μην δηλωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα κορασίδων. Και τόνισε ότι ευτυχώς που έγινε κάτι τέτοιο, γιατί το πρωτάθλημα ξεκινάει στο τέλος του μήνα και η ομάδα δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση.

Ο κ. Καρδάμης για τη φετινή χρονιά του γυναικείου τμήματος μας είπε πως «κάναμε κάποιες μεταγραφές και ενισχυθήκαμε, πιστεύω να πάμε καλύτερα, αν έχουμε χώρο να προπονηθούμε. Δυο ώρες που μας δίνονται στο κλειστό του ΕΑΚΚ δεν φτάνουν, ενώ ζητήσαμε και από το Ναυσιθόειο, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Θέλουμε και μπορούμε να πάμε καλύτερα, σημαντικό ρόλο θα παίξει αν θα έχουμε γήπεδο και ώρες για προπόνηση. Μετά την Ένωση του ΠΑΣ Γιάννινα με τις Ελπίδες Ιωαννίνων, η ομάδα αυτή είναι και το φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα, αν και όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο».

Σχετικά με για το τμήμα ανδρών που θα μπορούσε φέτος να παίξει στην Α2 και ενισχύθηκε τόνισε: «Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση με τον Πανηπειρωτικό. Έπρεπε να γίνει κλήρωση για το ποια ομάδα θα ανέβαινε στην Α2, αλλά εμείς παραιτηθήκαμε, αφού είναι διαφορετικές οι συνθήκες στην κατηγορία αυτή και δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Για τη σεζόν που έρχεται, η ομάδα είναι ενισχυμένη και εκτιμώ ότι η Βολίδα και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο. Από και πέρα και εφόσον είμαστε εμείς πρώτοι, θα δούμε τι θα γίνει».

Έχοντας παρακολουθήσει τη περασμένη σεζόν τις προσπάθειες της Βολίδας, να τονίσουμε ότι είναι όντως τεράστιο το πρόβλημα του γηπέδου. Στην προπόνηση της Τετάρτης βρέθηκαν 18 κορίτσια, κράτησε όλο κι όλο μια ώρα και σε αυτό το χρονικό διάστημα, δυο φορές την εβδομάδα, δεν προλαβαίνουν να κάνουν πολλά. Ειδικά σε ένα άθλημα που είναι και τεχνικό και όσο περισσότερο κάνουν προπόνηση, τόσο περισσότερο βελτιώνονται.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια