Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινάει προετοιμασία η Βολίδα με μόλις 2 ώρες προπόνηση την εβδομάδα

Βόλεϊ
23 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι τόσα πολλά τα σωματεία που δικαιούνται και διεκδικούν ώρες προπόνησης στο κλειστό του ΕΑΚΚ, που μετατρέπει σε άθλο το να βρεθούν επιπλέον ώρες προπόνησης μέσα στη βδομάδα για τα τμήματα που το έχουν ανάγκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη Παρασκευή έγινε η δεύτερη σύσκεψη των ομάδων που χρησιμοποιούν το ΕΑΚΚ, για να βρεθεί λύση στο πρόγραμμα χρήσης του κλειστού για τις προπονήσεις. Και αυτό γιατί υπήρξαν κάποια παράπονα για το πρόγραμμα που είχε βγει μετά την πρώτη συνάντηση.
Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ανάγκη είναι και το βόλεϊ της Βολίδας, όπου αγωνίζεται στη Β΄ ΕΣΠΕΔΕ. Τελικά δόθηκαν δυο ώρες για τους άνδρες και δυο για τις γυναίκες, την εβδομάδα. Χρόνος ελάχιστος και για το άθλημα και για τον όγκο των αθλητριών που έχει η Βολίδα. Το πρόγραμμα δίνει στο τμήμα γυναικών 3-4μ.μ. κάθε Τρίτη και Τετάρτη και για τους άνδρες 5-7μ.μ. κάθε Παρασκευή. Και καταλαβαίνουν από τη Βολίδα γιατί δεν γίνεται να πάρουν περισσότερες ώρες, δεν φταίει η ΕΔ, απλά είναι τόσο πολλά τα σωματεία που δεν επαρκεί ο χρόνος για προπόνηση.
Όπως μας είπε ο προπονητής των γυναικών Σπ. Καρδάμης, έχουν κάνει αίτημα και στον Δήμο για να πάρουν τουλάχιστον από 2 ώρες στο Ναυσιθόειο. Και ίσως για τους άνδρες να υπάρχει μερική ικανοποίηση για το Ναυσιθόειο, αλλά για το γυναικείο τμήμα που έχει πάνω από 50 κορίτσια στα τμήματα ανάπτυξης, είναι πρόβλημα το πού και πότε θα προπονηθούν. Όλο αυτό βέβαια έχει να κάνει με την μεγάλη έλλειψη αγωνιστικών χώρων.
Σε ένα τεχνικό άθλημα όπως είναι το βόλεϊ μέσα σε μία ώρα προπόνησης, ώσπου να μπει και να βγει το φιλέ χάνεται χρόνος που θα μπορούσε να γίνει προπόνηση πάνω σε τεχνική και συστήματα. Ο Σπ. Καρδάμης είπε ότι αναγκαστικά τα κορίτσια που την Παρασκευή θα κάνουν ουσιαστικά την πρώτη τους προπόνηση για φέτος, θα πηγαίνουν νωρίτερα, θα τρέχουν στον εξωτερικό χώρο του κλειστού μισή ώρα πριν και θα μπαίνουν μετά για την προπόνηση στο φιλέ.
Όσο για το αναπτυξιακό της Βολίδας ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος, καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβριος και οι γονείς ρωτάνε γιατί δεν ξεκίνησαν οι προπονήσεις, πού και πώς θα γίνουν. Και δεν είναι μόνο η Βολίδα, αλλά και η ΓΕΘ και ο ΑΟ Γουβιών, που έχουν δικαίωμα στην άθληση και τη χρησιμοποίηση των γηπέδων.
Βλέποντας ότι δημοπρατήθηκε ο τάπητας του κλειστού προπονητηρίου αναρωτιόμαστε, τι θα πρέπει να αλλάξει ώστε να μην έχουμε τέτοιες καθυστερήσεις. Είχε βγει δημοπρασία πριν είκοσι περίπου μήνες, για κάποιους λόγους ο εργολάβος που είχε πάρει τον διαγωνισμό δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο, χάθηκε η περσινή σεζόν, τώρα αν όλα πάνε καλά δεν προβλέπεται να δοθεί προς χρήση πριν τα Χριστούγεννα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια