Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόσκληση Αυγενάκη σε συζήτηση

Γ΄ Εθνική
02 Φεβρουαρίου 2021 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μετά τις δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά, την περασμένη Παρασκευή για το άνοιγμα αθλητισμού που δεν τελικά δεν ανοίγει,

υπήρξε όπως είναι φυσικό μεγάλη αντίδραση από σχεδόν όλα τα ομαδικά αθλήματα. Όλα δείχνουν ότι η άδεια από τους λοιμωξιολόγους δεν θα δοθεί εύκολα δεδομένων των συνθηκών. Παρόλα αυτά ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, κάλεσε σε συνάντηση εκπροσώπους της ποδοσφαιρικής Γ’ Εθνικής, επίσης από τον χώρο του μπάσκετ, από το πόλο και το χάντμπολ.

Μία κίνηση που δείχνει ενδιαφέρον, αλλά πέραν αυτού όσο και να θέλει ο Υφυπουργός να ανοίξει ο αθλητισμός, άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουν.
Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής Σωτήρης Τσάτσος που έχει παίξει Α΄, Β΄ και τελευταία στη Γ΄ Εθνική στην Κρήτη μίλησε για το κάλεσμα του Λ. Αυγενάκη, εκεί όπου ο ίδιος θα εκπροσωπήσει  την Γ΄ Εθνική.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε την Τετάρτη 3/2  στο γραφείο του, τους εκπροσώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού όπου εγώ θα εκπροσωπήσω τη Γ’ Εθνική.
Αυτό που θα ζητήσω αρχικά είναι να διευθετηθούν τα έξοδα των τεστ για όλες τις ομάδες έτσι ώστε να είναι όλα τα σωματεία άψογα όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο και να το τηρήσουμε ευλαβικά.Έπειτα, προτεραιότητα φυσικά είναι η άμεση εκκίνηση των προπονήσεων. Θα αιτηθώ να ξεκινήσουμε εφόσον δοθούν και τα εχέγγυα για τα τεστ! Ελπίζω να βγει κάτι θετικό από αυτήν την συνάντηση».

Τι να τους πει πάλι ο Λ. Αυγενάκης; Ότι υπάρχει η πρόθεση αλλά περιμένουμε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να αποφασίσει; Λογικά θέλει να τους καθησυχάσει, μετά τη θύελλα διαμαρτυριών των τελευταίων ημερών, αλλά…

Πιθανόν ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα έχουν ελάχιστες, για να μην πούμε μηδαμινές πιθανότητες πλέον για επιστροφή στην αγωνιστική δράση με τα σημερινά δεδομένα. Αν υπολογίσουμε ότι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας ζει σε «κόκκινες περιοχές» όπου τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι αυστηρότερα, για ποιο ποδόσφαιρο, για ποιους αγώνες ομάδων σε μπάσκετ, χάντμπολ, πόλο να μιλήσουμε; Εξαιρούνται μόνο οι επαγγελματικές ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας στη χώρα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια