Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αγώνες των ΟΦΑΜ & ΑΕΛ για την παραμονή

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
16 Μαρτίου 2022 / 17:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Τι πρέπει να κάνουν οι κερκυραϊκές ομάδες για να μείνουν στην κατηγορία

Είμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και η αγωνία των ομάδων του νησιού μας να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, παραμένει αφού όλα είναι ρευστά. Είχαμε αναφέρει στο τέλος του α΄ γύρου ότι  θα χρειαζόταν μια ομάδα 31-32 βαθμούς για παραμονή, τώρα με βάση τα αποτελέσματα που «κύλισαν» θεωρούμε ότι οι 33 βαθμοί λογικά σου εξασφαλίζουν τη συμμετοχή και τη νέα χρονιά  στην αναβαθμισμένη κατηγορία.

Θα κάνουμε μια αναφορά των αγώνων για 5 ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους και από αυτές μόνο οι τρεις θα μείνουν, βάζοντας μέσα και ΑΕΛ και ΟΦΑΜ. Οι ομάδες του νησιού μας πρέπει να κάνουν προσπάθεια για την παραμονή τους, σε πιο δύσκολη θέση ο ΟΦΑΜ που είναι αρκετά πίσω.

Αναφέρουμε την βαθμολογική τους συγκομιδή ως σήμερα, τους αγώνες εντός (Μ) και εκτός έδρας (Ε) ως το τέλος  και την πιθανή τους κατάταξη, με βάση τη λογική αλλά και την ως τώρα δυναμική των ομάδων.

Ποσειδών Μηχανιώνας (26 βαθμοί): Εδεσσαϊκός (Μ), Κοζάνη (Ε), ΟΦΑΜ (Ε), Γιαννιτσά (Μ), ΑΕ Ποντίων (Ε). Με νίκες στα δυο εντός έδρας ματς και μια εκτός έδρας ισοπαλία πάει 33 βαθμούς και μένει.

ΑΕ Λευκίμμης (24 βαθμοί): ΟΦΑΜ (Ε), Γιαννιτσά (Μ), ΑΕ Ποντίων (Ε), Μ. Αλέξανδρος (Ε), Μακεδονικός (Μ). Δύσκολο πρόγραμμα, μόλις 2 ματς μέσα και το ένα με τον πρωτοπόρο, θέλει τρεις νίκες για να μείνει. Μπορεί να φτάσει στους 33 βαθμούς, κλειδί της παραμονής οι αγώνες με ΟΦΑΜ και Μακεδονικό.

Μ. Αλέξανδρος (24 βαθμοί): Αστέρας Καληράχης (Ε), ΑΕ Ποντίων (Μ), Σαρακηνοί (Ε), ΑΕ Λευκίμμης (Μ), Εδεσσαϊκός (Ε), έχει βατό, εύκολο πρόγραμμα θα λέγαμε, μπορεί να φτάσει  31 με 34 βαθμούς.

Θύελλα Σαρακηνών (21 βαθμοί): Ηρακλής Αμπελοκήπων (Ε), Αστέρας Καληράχης (Μ), Μ. Αλέξανδρος (Μ), Εδεσσαϊκός (Ε), Κοζάνη (Μ), έχει πιθανότητες να κάνει3 ή 4 νίκες και να φτάσει 30-33 βαθμούς.

ΟΦΑΜ (βαθμοί 17 με ματς λιγότερο): ΑΕ Ποντίων (Ε), ΑΕ Λευκίμμης (Μ), Μακεδονικό (Ε), Ποσειδών (Μ), Ηρακλής Αμπελοκήπων (Μ), Αστέρας Καληράχης (Ε). Δύσκολη η αποστολή, χρειάζεται τουλάχιστον 5 νίκες στα 6 ματς, αλλά αν κερδίσει εκτός της Κυριακή την ΑΕΠ και όλα τα εντός έδρας ματς, θα ελπίζει, σίγουρα έχει το δυσκολότερο έργο από όλες.

Η εκτίμησή μας είναι πως από τις δυο ομάδες του νησιού μας, η ΑΕΛ έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει, αλλά όλα είναι ανοικτά για την  παραμονή των ομάδων της Κέρκυρας. Δείτε τη βαθμολογία σήμερα

 

Βαθμολογία (17 αγώνες)

Μακεδονικός               37

…………………………………….

ΦΣ Κοζάνη                   32

Εδεσσαϊκός                 29

ΑΕΠ Κοζάνης               26

Ποσειδών Μηχαν.       26

ΑΕ Λευκίμμης             24

Μ. Αλέξανδρος            24

…………………………………….

Θύελλα Σαρακηνών    21

ΑΣ Γιαννιτσά                19

ΟΦΑΜ                         17

Αστέρας Καληράχης   13

Ηρακλής Αμπελοκ.      12

*Ο ΟΦΑΜ και η ΑΕ Ποντίων έχουν ματς λιγότερο


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια