Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας χρειάζεται υπομονή και καθαρό μυαλό για την άνοδο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ - ΤΕΛΙΚΟΣ
02 Ιουνίου 2022 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έξι χρόνια πάλευε ο Αστέρας Πετριτή να κατακτήσει το πρωτάθλημα (τελευταία φορά το πήρε 2015-16) στο νησί για να μπορέσει να ανέβει στην Γ΄ Εθνική και τα κατέφερε αήττητος φέτος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έξι χρόνια πάλευε ο Αστέρας Πετριτή να κατακτήσει το πρωτάθλημα (τελευταία φορά το πήρε 2015-16) στο νησί για να μπορέσει να ανέβει στην Γ΄ Εθνική και τα κατέφερε αήττητος φέτος. Μάλιστα έφτασε να είναι μια νίκη πριν την μεγάλη άνοδο αλλά έχει ένα τελευταίο παιγνίδι να δώσει, αυτό την Κυριακή με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάργας.

Επειδή είμαστε Ελλάδα και κάθε απίθανο μπορεί να συμβεί όπως π.χ. νίκη της Καστοριάς με 10-0 ή της Θύελλας Κατσικά με πολύ μεγάλο σκορ, ο Αστέρας Πετριτή θα πρέπει να στοχεύσει στη νίκη απέναντι στον εξαιρετικό Απόλλωνα Πάργας (έχει 4 νίκες και ήττα στην πρεμιέρα με την Καστοριά), να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα του δώσουν την άνοδο, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων.

Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πως θα διαχειριστεί το ματς, γιατί οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία στα ματς με Αναγέννηση Στάνου και Θύελλα Κατσικά και για τα όποια σφυρίγματα δόθηκαν, είναι παρελθόν και δεν πρέπει να τα κουβαλάει μαζί της η ομάδα. Είναι βαρίδια που πρέπει να τα αφήσει σε μια γωνιά, πρέπει να μπει στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη και όχι δυσπιστία για διαιτητικά λάθη του παρελθόντος.

Απλά να υπενθυμίσω ότι ο Αστέρας, με τη Θύελλα Κατσικά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε τουλάχιστον πέντε κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει και όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει το ματς, ποιος διαιτητής θα μπορούσε να του στερήσει 1,2 γκολ αν πετύχαινε; Η αστοχία και η ατυχία έπαιξαν το ρόλο τους και αυτό πρέπει να είναι οδηγός για τον τελικό με την Πάργα. 

Η νοοτροπία μας αδίκησαν και το αίσθημα αυτό αν ακολουθήσει παίκτες, παράγοντες και κόσμο δεν βοηθάει, γίνεται επικίνδυνο, αφού σε μια λάθος απόφαση του διαιτητή κάποιος μπορεί να ξεφύγει. Εκτίμησή μας είναι ότι η ομάδα πρέπει να μπει στο γήπεδο σαν να είναι το πρώτο και το μοναδικό ματς που χρειάζεται να κερδίσει και μπορεί να το κάνει, έστω και αν θα έχει απουσίες, έστω και αν χρειαστεί να σκοράρει στο τέλος, θέλει υπομονή και καθαρό μυαλό.

Για το ματς με την ομάδα της Πάργας η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητές από την Ημαθία και είναι οι Θ. Μαυρίδης, Κ. Χριστοδούλου, Α. Σαμαράς, με παρατηρητή διαιτησίας τον Αθανασίου από την Θεσπρωτία.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια