Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε 90 λεπτά κρίνεται η άνοδος για τον Αστέρα Πετριτή

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ - ΤΕΛΙΚΟΣ
03 Ιουνίου 2022 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νίκη χωρίζει τον Αστέρα Πετριτή από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και έχει την ευκαιρία να την πάρει στο τελευταίο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πάργας, που ουσιαστικά έχει πάρει την άνοδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νίκη χωρίζει τον Αστέρα Πετριτή από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και έχει την ευκαιρία να την πάρει στο τελευταίο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πάργας, που ουσιαστικά έχει πάρει την άνοδο.

Τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για τον 3ο Όμιλο, την Κυριακή στις 17.00 όπου πέντε από τις επτά ομάδες θα εξασφαλίσουν τις 3 θέσεις ανόδου. Ο Αστέρας Πετριτή έχει αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάργας σε ένα ματς μια κατηγορία.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα για τον Αστέρα με τους τραυματίες, σε μια ομάδα που το ρόστερ δεν είναι πλούσιο αυτό μετράει, αλλά εκεί στον Πετριτή, υπάρχει ψυχή και θέληση, αλλά και ποιότητα να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να κερδίσει, που ταυτόχρονα θα σημαίνει και άνοδο.  

Υπάρχει και ένα σενάριο που λέει ότι ακόμα και με ισοπαλία μπορεί να κερδίσει ο Αστέρας την άνοδο, αρκεί να μην υπάρξει νικητής στο ματς Θύελλας Κατσικά – Αναγέννησης Στάνου. Επειδή όμως εδώ είναι Ελλάδα και έχουν δει πολλά τα μάτια μας, η νίκη του Αστέρα πρέπει να είναι μονόδρομος, ενώ τυπικά ο Απόλλωνας Πάργας θέλει την ισοπαλία για να είναι 100% για την άνοδο, αν και πρέπει να γίνουν εξωπραγματικά αποτελέσματα για να μην το πετύχει.

Το αναφέρουμε γιατί στις ισοβαθμίες δυο ή περισσότερων ομάδων μετράει η διαφορά τερμάτων για την κατάταξη και όχι τα μεταξύ τους παιγνίδια. Ο Απόλλωνας Πάργας έχει 12 βαθμούς και +13 τέρματα και αν χάσει π.χ. 1-0 από τον Αστέρα θα είναι στο +12 και μπορεί να ισοβαθμήσει με Καστοριά και Θύελλα Κατσικά (αν κερδίσουν). Αυτές έχουν +3 και +1 γκολ διαφορά, πράγμα που σημαίνει ότι η Καστοριά πρέπει να κερδίσει με ΔΕΚΑ (10) γκολ διαφορά την ΑΕ Ξηροβουνίου για να πάρει τη θέση της Πάργας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να παιχθεί.

Η λογική λέει ότι Απόλλωνας Πάργας και Αστέρας έχουν προβάδισμα και από κει και πέρα Αναγέννηση, Καστοριά ακολουθούν, με την Θύελλα να έχει τις λιγότερες πιθανότητες.   

Για το ματς Αστέρας-Απόλλωνας, που θα αρχίσει στις 17.00Ο ο Αστέρας καλεί όλο το νησί να βρεθεί στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια, με ανακοίνωσή του, αναμένεται ούτως ή άλλως πολύ κόσμος να βρεθεί και να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Διαιτητές ορίστηκαν από την Ημαθία και είναι οι Θ. Μαυρίδης, Κ. Χριστοδούλου, Α. Σαμαράς.

 

Πρόγραμμα (7η αγων. τελευταία)

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Αστέρας Πετριτή - Απόλλων Πάργας

Θύελλα Κατσικάς - Αναγέννηση Στάνου

Καστοριά 1980 - ΑΕ Ξηροβουνίου

Ρεπό: ΑΕ Νέας Σελεύκειας

 

Βαθμολογία

Α.Σ. Απόλλων Πάργας                   16-3       12

Αστέρας Πετριτή                             7-3          10

Αναγέννηση Στάνου                      7-4          10

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Α.Σ. Καστοριά 1980                         6-3          9

Θύελλα Κατσικάς                            6-5          9

Α.Ε. Ξηροβουνίου Άρτας              4-12       3

Α.Ε. Νέα Σελεύκεια                        2-15       0


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια