Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχονται βροχή τα αθλητικά έργα στη Νότια Κέρκυρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
04 Μαΐου 2023 / 17:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αθλητικά έργα «στα χαρτιά» πλημμυρίζουν την Κέρκυρα λίγους μήνες προ των εκλογών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αθλητικά έργα «στα χαρτιά» πλημμυρίζουν την Κέρκυρα λίγους μήνες προ των εκλογών. Πραγματικά νομίζουμε ότι είμαστε σε άλλη χώρα, σε άλλο πλανήτη με τα όσα διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό από ΠΙΝ και Δήμους. ΘΑ κάνουμε αυτό το έργο, ΘΑ δημοπρατήσουμε το άλλο, ΘΑ χρηματοδοτήσουμε και τα εξής, είναι οι ανακοινώσεις που κατακλύζουν το διαδίκτυο.
Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε τόσο την Περιφέρεια όσο και τους Δήμους της Κέρκυρας. Απολογισμό των αθλητικών έργων που κάνετε θα μας πείτε; Υπάρχει έστω ΕΝΑ αξιόλογο έργο στη δική σας θητεία στο νησί; Ποιο είναι Κύριοι; Εγκατάλειψη και αδιαφορία παντού και ο κόσμος το ξέρει. Δεν θα σταθώ στις εκάστοτε υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, χαίρομαι όμως που λίγο πριν τις κάλπες ανακοινώνονται έργα, ουσιαστικά μας ενημερώνετε ότι έστω ένα από αυτά που εξαγγέλλετε τώρα ΔΕΝ κάνατε μέσα σε τέσσερα χρόνια.
Στο Δήμο της Νότιας Κέρκυρας έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει το κλειστό Γυμναστήριο της Νότιας Κέρκυρας, να είχε φτιαχτεί το γήπεδο του Αγ. Νικολάου, το ταρτάν στο γήπεδο της Λευκίμμης, η εξέδρα στο γήπεδο του Πετριτή, να αλλαχθεί ο χλοοτάπητας τουλάχιστον στο γήπεδο Αγ. Ματθαίου και να μπει στη σειρά αυτός του Περιβολίου και του Πετριτή. Ποιο από όλα έγινε;
Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας κ. Νίκος Κουρτέσης με ανάρτησή του ενημερώνει (3/5/2023) τους κατοίκους του Δήμου και όλους μας, για τον προγραμματισμό των αθλητικών έργων που θα γίνουν και την αναδημοσιεύουμε, με τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.
 
Η ανάρτηση του κ. Κουρτέση
 
«Υπογράφτηκε σήμερα (αρ.πρωτ.3721) από τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση σύμβαση έργου με τίτλο “Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Νικολάου Δήμου Νότιας Κέρκυρας” συνολικού προϋπολογισμού 270.000€. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου οι φίλοι του Κεραυνού να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται ξανά, μετά από 20 και πλέον χρόνια, στη φυσική τους έδρα! Ημέρα δικαίωσης για όλους όσους προσπάθησαν και διεκδίκησαν, προκειμένου να έρθει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς και για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Κώστα Λέσση, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε βάλει σε προτεραιότητα την επαναλειτουργία του γηπέδου του Αγίου Νικολάου.
Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τη νεολαία και τον αθλητισμό εμπράκτως, με αθλητικά έργα 4.300.000 ευρώ περίπου!
– Δημοπρατεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το Κλειστό Γυμναστήριο Νότιας Κέρκυρας
– Ολοκληρώνεται (9/5/23) η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου του έργου ” Αντικατάσταση περίφραξης και συντήρηση αποδυτηρίων γηπέδου Πετριτή
– Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για το Στίβο του Εθνικού Σταδίου Λευκίμμης
– προχωράμε άμεσα στην αποκατάσταση δαπέδου του Γηπέδου Μπάσκετ της Μεσογγής
– προχωράμε στην συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Περιβολίου και στα γήπεδα μπάσκετ Μεσογγής και Πετριτή.
– εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για το γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίου Ματθαίου και γήπεδο μπάσκετ Στρογγυλής καθώς και την αγορά οικοπέδου για γήπεδο του Κρόνου Αργυράδων συνολικών ποσών 450.000.ευρώ περίπου»!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια