Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γ’ Εθνική

Γ’ Εθνική
20 Ιουλίου 2023 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αρχικά αν ο αριθμός είναι μικρότερος, με βάσει τις προκηρύξεις θα ζητήσει να συμπληρωθεί από τις επιλαχούσες ομάδες.

ΑΘΗΝΑ. Η Πέμπτη (20/7) ήταν η τελευταία μέρα για όποια ομάδα ήθελε να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν, με την προθεσμία που έδωσε η ΕΠΟ να λήγει. Ανάμεσα στις 72 ομάδες που είχαν το δικαίωμα συμμετοχής είναι και οι δυο του νησιού μας, η ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή, που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα και δήλωσαν συμμετοχή.

Όπως είχε ενημερώσει η ΕΠΟ, δεν θα δινόταν παράταση και όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή, αυτόματα μένουν εκτός Γ’ Εθνικής και θα βρεθούν στα τοπικά. Εννοείται αυτό ισχύει και για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League 2, αλλά και για όποια από την ίδια κατηγορία θα ήθελε να παίξει στη Γ’ Εθνική.

Μετά από τις δηλώσεις η ΕΠΟ ανάλογα με τον αριθμό θα προχωρήσει σε κινήσεις που πρέπει να κάνει απαραίτητα. Αρχικά αν ο αριθμός είναι μικρότερος, με βάσει τις προκηρύξεις θα ζητήσει να συμπληρωθεί από τις επιλαχούσες ομάδες. Αν δεν συμπληρωθεί το νούμερο 72, τότε θα πάρουν μέρος όσες είναι δηλωμένες.

Να σημειώσουμε ότι για τη σεζόν 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Αυτό σημαίνει για τις ομάδες του νησιού μας ότι θα πρέπει να κυνηγήσουν μια θέση οπωσδήποτε στην 10αδα του Ομίλου τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια