Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ’ Εθνική: Παρασκευή 28 ή Δευτέρα 31/7 ο καταρτισμός των ομίλων

Γ’ Εθνική
27 Ιουλίου 2023 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ θέλει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την οργάνωση του πρωταθλήματος ενωρίς, και να λύσει άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

ΑΘΗΝΑ. Η φετινή Γ΄ Εθνική θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, μόλις 4 όμιλοι και 18 ομάδες σε καθένα, πράγμα που σημαίνει 34 ματς τη σεζόν που έρχεται για κάθε ομάδα. Πολλά τα παιγνίδια και για να βγει το πρόγραμμα θα πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει πιο ενωρίς ώστε να μην έχουμε απρόοπτα.

Όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ θέλει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την οργάνωση του πρωταθλήματος ενωρίς, και να λύσει άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Και αυτό για να μπορέσει την Παρασκευή 28 ή το αργότερο την Δευτέρα 31 Ιουλίου να καταρτίσει τους Ομίλους στους οποίους φυσικά θα δώσουν το παρόν ο Αστέρας Πετριτή και η ΑΕ Λευκίμμης, εκπροσωπώντας το Κερκυραϊκό ποδόσφσαιρο.

Η δήλωση συμμετοχών ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα πριν (20/7), με 68 ομάδες να έχουν καταθέσει έγκαιρα τον φάκελό τους, πρέπει να γίνει άμεσα ο καταρτισμός των Ομίλων, αφού ήδη έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου να γίνει η κλήρωση, με τη σέντρα να έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν όμως και οι μικροεκκρεμότητες, που προέκυψαν επειδή οι ομάδες ΠΑΟ Ρουφ, Ηρακλής Λάρισας, Ηρόδοτος και Φοίνικας Ν. Επιδαύρου δεν δήλωσαν συμμετοχή, ενώ απευθείας στα τοπικά υποβιβάστηκε από τη Super League 2 ο Απόλλων Λάρισας.

Ήδη τη θέση του Απόλλωνα Λάρισας πήρε η Ελλάς Σύρου, σαν καλύτερη 4η των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ, ενώ για τις άλλες 4 θέσεις, η ΕΠΟ έστειλε τη Δευτέρα 24/7, πρόσκληση στις επιλαχούσες ομάδες, που είναι Αναγέννηση Επανομής, Περαμαϊκός, Χαϊδάρι και Εορδαϊκός, να δηλώσουν συμμετοχή, κάτι που και οι τέσσερις αναμένεται να δεχτούν.

Υπάρχει το πρόβλημα με τις ομάδες που ίσως προκύψουν αν δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2 και οι οποίες θα έχουν δικαίωμα να παίξουν Γ΄ Εθνική, Το πρόβλημα είναι ότι η προθεσμία που έληγε στις 24/7 πήρε παράταση έως τις 2 Αυγούστου, οπότε είναι πιθανόν να έχουμε κενό. Στην περίπτωση αυτή (κενό στην SL2), θα προβιβαστεί ο Γιούχτας, σαν 5η ομάδα των μπαράζ των πρωταθλητών Γ’ Εθνικής, ενώ αν υπάρξει κι άλλο κενό, θα καλυφθεί από τον ΑΟ Υπάτου, που είναι η καλύτερη δεύτερη ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα.

Τώρα αν έχουμε κάτι διαφορετικό θα το δούμε ως την ερχόμενη Τετάρτη 2 Αυγούστου, με την ΕΠΟ (Πέμπτη 3/8/2023) πριν την κλήρωση να παίρνει τις όποιες αποφάσεις για αλλαγές. Δεν ξέρουμε αν μια τέτοια εξέλιξη αναγκάσει την ΕΠΟ να δώσει παράταση στην κλήρωση, θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Να σημειώσουμε ότι στη φετινή Γ΄ Εθνική, θα υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που έπαιξαν στην παλιά Α΄ Εθνική ή και στη σημερινή Super League, όπως Καβάλα, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, Πιερικός, Καστοριά, Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων, ΑΟ Τρίκαλα,

Ρόδος, Πανιώνιος, Φωστήρας, Εθνικός, Βέροια, Προοδευτική, Παναιγιάλειος, ΠΑΣ Κόρινθος.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια