Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επιστροφή της γυναικείας ομάδας του Φαίακα στην Α2

ΦΑΙΑΚΑΣ
29 Αυγούστου 2023 / 15:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το μεγάλο οικονομικό κόστος της καθόδου της ανδρικής ομάδας στην Handball Premier ήταν μια σημαντική αιτία όπου η διοίκηση του Φαίακα είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 το γυναικείο τμήμα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έστω και καθυστερημένα η διοίκηση του Φαίακα ανακοίνωσε την επιστροφή «στη δράση» και του γυναικείου τμήματος του συλλόγου, μετά από αποχή δυο χρόνων. Είναι γνωστό ότι σχεδόν από την ίδρυσή του ο Φαίακας είχε τμήματα ανδρών και γυναικών, πολλά παιδιά μέσα από τον Φαίακα έφτασαν να φορέσουν τη φανέλα τη Εθνικής μας ομάδας.

Το μεγάλο οικονομικό κόστος της καθόδου της ανδρικής ομάδας στην Handball Premier ήταν μια σημαντική αιτία όπου η διοίκηση του Φαίακα είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 το γυναικείο τμήμα.

Ήλθε όμως τώρα η απόφαση να παίξει και πάλι στο πρωτάθλημα το γυναικείο τμήμα και αφού δήλωσε συμμετοχή, τοποθετήθηκε στον 1ο όμιλο του Βορρά (υπάρχει και 2ος). Στον Όμιλο αυτό θα πάρει μέρος και ο Κερκυραϊκός, όπως έκανε και πέρσι, με τις ομάδες που τον απαρτίζουν να είναι οι: Κερκυραϊκός ΓΣ, Φαίακας, ΑΟΑ Καστοριάς, Εθνικός Κοζάνης, Ελπίδες Αμυνταίου, Φίλιππος Βέροιας.

Μετά την κλήρωση που έγινε ο Φαίακας στην πρεμιέρα θα παίξει εκτός έδρας με τις Ελπίδες, στο Αμύνταιο (21 ή 22 Οκτωβρίου).

 

Η ανακοίνωση

 

«Με ιδιαίτερη χαρά το Δ.Σ. του ΑΟ Φαίαξ Κέρκυρας ανακοινώνει την επαναλειτουργία του γυναικείου τμήματος και τη συμμετοχή του στο Εθνικό πρωτάθλημα της Α2 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Την τεχνική καθοδήγηση του τμήματος θα έχει ο Άκης Χαραλαμπίδης και υπεύθυνος του τμήματος θα είναι ο Μάκης Βάγιας. Με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου συνεχίζουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ώστε να εκπροσωπήσουμε με συνέπεια και επιτυχίες το νησί της Κέρκυρας σε όλη την Ελλάδα».

 

ΦΩΤΟ@ΑΟ ΦΑΙΑΞ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια