Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΑΟΚΚ στη Λάρισα για νίκη κόντρα στην ΑΕΛ

ΑΟΚΚ
03 Φεβρουαρίου 2017 / 18:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιγνίδι σε διάστημα επτά ημερών δίνει Σάββατο 4/2 ο ΑΟΚ Κέρκυρα στη Λάρισα, αντίπαλος αυτή τη φορά η ΑΕΛ. Η ομάδα που είναι εκτός νησιού από το περασμένο Σάββατο, μετά τα Χανιά και την Θεσσαλονίκη, από το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκε στη Λάρισα, μεταβαίνουσα από τη συμπρωτεύουσα όπου είχε μείνει μετά το ματς με τον Ηρακλή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σίγουρα η κούραση και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για τους ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία και η πίστη ότι μπορεί να καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Λάρισα και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο στόχο της παραμονής. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα με ίδιους στόχους με τον ΑΟΚΚ, καίγεται κυριολεκτικά για βαθμούς και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και απλά για την ομάδα μας. 
Ο Μιχ. Γρηγορίου είδε τον αρχηγό Τ. Βενέτη να αποχωρεί από το ματς με τον Ηρακλή πριν το τέλος του ημιχρόνου τραυματίας, έχει μια θλάση που δεν του επέτρεψε να είναι μέσα στους παίκτες που θα μπορούν να δώσουν τη μάχη με την ΑΕΛ, επέστρεψε ήδη στο νησί. Όμως υπάρχουν ευχάριστα για τον τεχνικό της Κέρκυρας και είναι τρεις νέες παρουσίες από τις οποίες μπορεί να επιλέξει για το ματς αυτό. Αρχικά επιστρέφει ο Γκόμεζ που δεν έπαιξε λόγω καρτών με τον Ηρακλή, ενώ στη διάθεση του είναι και δυο από τους τρεις νεομεταγραφέντες ποδοσφαιριστές και μάλιστα ικανοί να ξεκινήσουν από την αρχή, ο Κέβιν Ντιόγκο και ο Πολ Κεϊτά. 
Η προετοιμασία για το ματς έγινε στη Θεσσαλονίκη, με μια προπόνηση Πέμπτη (μετά το ματς της Τετάρτης) και ένα χαλάρωμα την Παρασκευή το πρωί, πριν αναχωρήσει η αποστολή, όμως με πολλές ασκήσεις τακτικής και το τεχνικό τιμ της ομάδας να κάνει λεπτομερή ανάλυση της αντιπάλου, για τα συν και τα πλην της Θεσσαλικής ομάδας.   
Πάντα επιλέγει αυτούς που θεωρεί σε καλύτερη κατάσταση ο Μ. Γρηγορίου, έχοντας όμως και γνώμονα την αντίπαλη ομάδα. Θα κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση και με το τελευταίο παιγνίδι, αφού εκτός του Βενέτη, ο Ζαραδούκας έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και μάλλον δεν θα ξεκινήσει. Με βάση τα δεδομένα, το πιο πιθανό σχήμα για το ματς στο AEL FC  Arena, θα είναι ο Κουτζαβασίλης κάτω από τα γκολπόστ, ο Σπίνουλας και ο Ντιόγκο πλάγιοι μπακ, Ιωάννου και Σιόντης στο κέντρο της άμυνας. Σαν αμυντικά χαφ, οι Κεϊτά, Ανδριόπουλος έχουν τον πρώτο λόγο (με τον Νίκιτς να διεκδικεί μια από τις δυο θέσεις), στις πτέρυγες οι Γκόμεζ, Επστάιν (με Γεωργίου και Κόντο να διεκδικούν τις ίδιες θέσεις) πίσω από τον προωθημένο Τουράμ θα παίξει ο Ζορμπάς (με αναλλακτική λύση τον Κέβιν στη θέση του). Βέβαια υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον προπονητή της Κέρκυρας να έχει ευχάριστο πονοκέφαλο και σίγουρα με τις επιλογές του θέλει να αιφνιδιάσει τον Σάκη Τσιώλη, τον τεχνικό της ΑΕΛ που θέλει μόνο το τρίποντο.  
Διαιτητές στο ματς θα είναι οι Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Ακριβός (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας) και 4ος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).  Να σημειώσουμε ότι στον α΄ γύρο η Κέρκυρα ήταν νικήτρια του ματς στο ΕΑΚΚ με 2-0.    
 
Η 19η αγωνιστική
 
4/2 Λάρισα - Κέρκυρα   15:00
4/2 Παναιτωλικός - Ατρόμητος 17:15
4/2 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 19:30
5/2 ΑΕΚ - Βέροια 15:00
5/2 Πανιώνιος - Ξάνθη 17:15
5/2 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 17:15
5/2 Ολυμπιακός - Ηρακλής 19:30
6/2 Λεβαδειακός - Πλατανιάς 19:30
 
Η βαθμολογία
 
1. Ολυμπιακός 45
2. ΠΑΟΚ 32
3. Πανιώνιος 32
4. Ξάνθη 32
5. Παναθηναϊκός 31
6. ΑΕΚ 26
7. ΠΑΣ Γιάννινα 26
8. Πλατανιάς 25
9. Ατρόμητος 23
10. Αστέρας Τρ. 20
11. Παναιτωλικός 19
12. ΑΟΚ Κέρκυρα 18
13. ΑΕ Λάρισα 16
14. Λεβαδειακός 14
15. Ηρακλής 13
16. Βέροια 13
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια