Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η σωστή αντιμετώπιση των τμημάτων υποδομών

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
19 Μαρτίου 2024 / 15:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η σκέψη και η οργάνωση των τμημάτων υποδομών του τμήματος χάντμπολ του Κερκυραϊκού είναι τα παιδιά αυτά να αποτελέσουν το αύριο του τμήματος και όσα ξεχωρίσουν να πάνε ακόμη ψηλότερα με ορίζονται πάντα την Εθνική, όπως το έχουν πετύχει δεκάδες άλλα από το νησί μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σκέψη και η οργάνωση των τμημάτων υποδομών του τμήματος χάντμπολ του Κερκυραϊκού είναι τα παιδιά αυτά να αποτελέσουν το αύριο του τμήματος και όσα ξεχωρίσουν να πάνε ακόμη ψηλότερα με ορίζονται πάντα την Εθνική, όπως το έχουν πετύχει δεκάδες άλλα από το νησί μας.

Ο κ. Νίκος Πέρρος που οργάνωσε και έφερε το χάντμπολ στην Κέρκυρα, υπηρετούσε πάντα με αυτό το σχεδιασμό στον Φαίακα, από τον οποίο δεκάδες αθλητές έφτασαν στην Εθνική, ενώ τα τελευταία χρόνια το κάνει με τον Κερκυραϊκό, στον οποίο δημιούργησε με τους Συνεργάτες του και την διοίκηση του ΚΓΣ τμήμα ανδρών και γυναικών, αλλά παράλληλα και Ακαδημίες.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που δίνει και επιπλέον κίνητρα σε αυτή την προσπάθεια, είναι τα παιδιά των τμημάτων υποδομών να δίνουν αγώνες με αντίστοιχα τμήματα άλλων ομάδων και αυτό το πετυχαίνουν πολλές φορές, όταν η ανδρική ή η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται στα πρωταθλήματα (Β΄ εθνικής ή Α2 αντίστοιχα) με ομάδες εκτός Κέρκυρας. Έτσι είτε ακολουθούν τμήματα των Ακαδημιών τις «μεγάλες» ομάδες εκτός έδρας και δίνουν φιλικούς αγώνες εκτός έδρας, είτε όταν έρχονται ομάδες να παίξουν στην Κέρκυρα, αγώνες των τμημάτων ανάπτυξης γίνονται στο νησί μας.

Αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει και το ερχόμενο Σάββατο που αγωνίζονται εντός έδρας οι ομάδες ανδρών και γυναικών του ΚΓΣ, με τις Ακαδημίες να υποδέχονται για φιλικά ματς τις αντίστοιχες του ΑΟ Ιωαννίνων όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τελευταία αγωνιστική της Α΄ φάσης στην Α2 Γυναικών, υποδεχόμαστε το Φίλιππο Βέροιας (Σάββατο 23/3 ώρα 12:00 το πρωί) και για την 16η αγωνιστική στην Β΄ εθνική ανδρών υποδεχόμαστε τον ΑΟ Ιωαννίνων (Σάββατο 23/3 ώρα 16:00) παράλληλα θα συναντηθούν τμήματα υποδομών (Παμπαίδες και Παγκορασίδες Β).

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια