Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις επιλογές του ΠΑΟΚ τέσσερις κερκυραίοι φερέλπιδες ποδοσφαιριστές

παοκ
16 Μαρτίου 2017 / 18:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστό ότι η άνθηση στις Ακαδημίες ποδοσφαιρου στο νησί, δεν άφησε ασυγκίνητους τους μεγάλους συλλόγους της χώρας και φρόντισαν να συνάψουν συμφωνίες με κάποιες από αυτές.

Έτσι για χρόνια ο Ολυμπιακός είχε τον Ολυμπιακό Μαντουκιού, ο Παναθηναϊκός ήταν σε συνεργασία με τον Οδυσσέα Αυλιωτών, η ΑΕΚ με τον Όλυμπο και ο ΠΑΟΚ με την Ολυμπιάδα Καρουσάδων.  
Στις Καρουσάδες γίνεται μεγάλη προσπάθεια κάτω από το βλέμμα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και φυσικά η ακαδημία πολλές φορές ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα για να πάρει μέρος σε τουρνουά κάτω από την αιγίδα του Δικεφάλου του Βορρά. Μέσα από αυτά τα τουρνουά έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν κάποια παιδιά που στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ τα παίρνει στη Θεσσαλονίκη για να τα παρακολουθήσει στενότερα.    
Έτσι ο ΠΑΟΚ θα περάσει από δοκιμαστικά τεστ τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται στην Σχολή της ομάδας στην Κέρκυρα. Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Κροκίδη (γεννημένος τον Ιανουάριο του 2004), Κωνσταντίνο Μουζακίτη (γεννημένος τον Ιανουάριο του 2004), τον Κωνσταντίνο Κλαδά (γεννημένος τον Ιούνιο του 2004) και τον Λουκά Βλασερό (γεννημένος τον Οκτώβριο του 2004). Οι πιτσιρικάδες το τριήμερο 30/3-01/04 θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και φιλικές αναμετρήσεις με την U14 του “δικεφάλου”. Εκεί οι άνθρωποι της ομάδας, ανάλογα και με την απόδοση τους, θα αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα μέσα από δουλειά να ανέβουν περισσότερο αγωνιστικά και γιατί όχι να φτάσουν και στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά οι επιλογές από επιστημονικά κατηρτισμένους προπονητές των νεαρών κερκυραίων, αυτόματα τους καθιστά ξεχωριστούς και υπάρχουν προοπτικές για τα παιδιά αυτά.